Ίδιος κόουτς, διαφορετικοί παίκτες: Μήπως τελικά είχε δίκιο ο Μουρίνιο;

Η επιθετική δεινότητα του Χάρι Κέιν δεν αρκεί για να «κρυφτεί κάτω από χαλάκι» το πρόβλημα διαχείρισης του σκορ από τον Ζοσέ Μουρίνιο. Η ισοπαλία με την Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ» ήρθε για να ενισχύσει αυτό το γεγονός, καθώς πλέον η Τότεναμ - μαζί με την Μπράιτον - είναι η ομάδα που έχει χάσει τους περισσότερους βαθμούς φέτος, 20 τον αριθμό, ενώ έχει προηγηθεί στο σκορ!   



Ίδιος κόουτς, διαφορετικοί παίκτες: Μήπως τελικά είχε δίκιο ο Μουρίνιο;

Βέβαια αυτό το πρόβλημα δεν είναι τωρινό, απεναντίας έχει κάνει την εμφάνισή του από τις πρώτες κιόλας αγωνιστικές και κυρίως από την 3η «στροφή», όπου η Νιούκαστλ κατάφερε στο 90’ να αποσπάσει ισοπαλία μέσα στο Λονδίνο.

Ας δούμε παρακάτω πώς ο Μουρίνιο κατάφερε να απωλέσει αυτούς τους 20 βαθμούς προτού τελικά απολυθεί... 

27.9.20 Νιούκαστλ (εντός) 1-1

18.10.20 Γουέστ Χαμ (εντός) 3-3

13.12.20 Κρίσταλ Πάλας (εκτός) 1-1

27.12.20 Γουλβς (εκτός) 1-1

13.1.21 Φούλαμ (εντός) 1-1

14.3.21 Άρσεναλ (εκτός) 2-1

4.4.21 Νιούκαστλ (εκτός) 2-2

11.4.21 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (εντός) 1-3

16.4.21 Έβερτον (εκτός) 2-2

Σε αυτά τα εννέα παιχνίδια (6 ισοπαλίες και 3 ήττες) ξεχωρίζουν οι περιπτώσεις τόσο απέναντι στη Γουέστ Χαμ, όπου τα «σπιρούνια» έμειναν με το βαθμό της ισοπαλίας παρόλο που προηγούνταν 3-0 μέχρι το 81’ (!), όσο και το ματς κόντρα στη Νιούκαστλ στο «St. James’ Park», με τους Λονδρέζους να έχουν ανατρέψει στο ημίχρονο το εις βάρος τους 1-0, αλλά η ομάδα του Στιβ Μπρους να ισοφαρίζει για το τελικό 2-2.

Το πρόβλημα ενδεχομένως να μη βάραινε (μόνο) τους ώμους του «Special One», ο οποίος κατά τη θητεία του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τη σεζόν 2017/18 δεν έχασε βαθμό όσες φορές κατάφερε να προηγηθεί, έχοντας μια αμυντική γραμμή με τους Βαλέντσια, Σμόλινγκ, Τζόουνς και Γιανγκ.

Σε δηλώσεις του για τη διακύμανση του σκορ και την αδυναμία διατήρησης του αποτελέσματος, ο Πορτογάλος είχε υποστηρίξει ότι ξέρει «την πηγή του κακού» αλλά δεν επιθυμούσε να την καταδείξει δημοσίως, αφήνοντας αιχμές για την ποιότητα της ομάδας και των παικτών. 

Φυσικά κάποια στιγμή που τον ρώτησαν πως παλιότερα μπορούσε να διαχειρίζεται αποτελέσματα, η απάντηση του ήταν... μαχαιριά με βαμβάκι: «Ο κόουτς ήταν ίδιος οι παίκτες είναι άλλοι» ήταν η ατάκα που έγραψε και θα την θυμάται και ο ίδιος για το πέρασμά του από το κλαμπ του Βόρειου Λονδίνου...

Διονύσης Γαλιατσάτος