Ο Μαροκινός μάγος έστειλε την Τσέλσι στον τελικό! (vid)

Quadruple τέλος για τη Σίτι και ευκαιρία Τούχελ για τίτλο στην πρώτη του σεζόν στην Τσέλσι! Οι «μπλε» του Λονδίνου επικράτησαν 1-0 των «πολιτών» στον ημιτελικό του Κυπέλλου στο «Γουέμπλεϊ» και πηγαίνουν στον μεγάλο τελικό της 15ης του Μάη, περιμένοντας μια εκ των Λέστερ ή Σαουθάμπτον για τη διεκδίκηση του τροπαίου!  



Ο Μαροκινός μάγος έστειλε την Τσέλσι στον τελικό! (vid)

Το γεγονός πως ο Κέβιν Ντε Μπρόινε έκανε αρκετές λανθασμένες μεταβιβάσεις όντας κατά κύριο λόγο περιορισμένος και εξαφανισμένος στο πρώτο μέρος και το γεγονός πως η πρώτη πολύ καλή στιγμή της Σίτι στον ημιτελικό ήρθε στο 45' με μια κεφαλιά του Φερναντίνιο, αποτυπώνει τη δουλειά που έκανε η Τσέλσι στο χορτάρι του «Γουέμπλεϊ». Με εξαιρετικό τον Καντέ γι' ακόμα μια φορά στα χαφ, τους Ζίγιεχ και Βέρνερ να είναι αρκετά μόνοι μπροστά στο ξεκίνημα μέχρι ν' αρχίσουν να τους βοηθούν ο Μάουντ πιο κεντρικά και οι Τζέιμς και Τσίλγουελ από τις πτέρυγες, οι «μπλε» είχαν την κατοχή της μπάλας, τις περισσότερες μεταβιβάσεις και τον πιο δραστήρο ρόλο στο παιχνίδι.

Οι Λονδρέζοι είχαν ορθά ένα ακυρωθέν γκολ από τον Ζίγιεχ στα πρώτα λεπτά με τον Γερμανό να φεύγει από θέση οφσάιντ προτού κάνει την ασίστ στον Μαροκινό, ωστόσο, οι δυο τους πήραν την εκδίκησή τους στο 55ο λεπτό και αυτή τη φορά έγινε το 1-0 για τους «μπλε» με κάθε νομιμότητα! Από εκπληκτική μπαλιά του Μάουντ αριστερά στον χώρο για τον Βέρνερ, ο Γερμανός ήταν ξανά εκείνος που έφτιαξε και ο Ζίγιεχ εκείνος που «εκτέλεσε» προλαβαίνοντας να μη φύγει πιο μπροστά από τη μπάλα, για να τη στείλει στα δίχτυα και να πάρει το προβάδισμα το σύνολο του Τόμας Τούχελ!

Το γκολ αυτό ήρθε σε μομέντουμ όπου η Σίτι είχε αποφασίσει ν' αρχίσει να πιέζει πολύ ψηλά την αντίπαλό της προκειμένου να μην έχει τόσο δεύτερο ρόλο όπως στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο, είχε χάσει από το 48' τον Ντε Μπρόινε με αναγκαστική αποχώρηση λόγω τραυματισμού. Η Τσέλσι λίγο έλειψε να πετύχει και δεύτερο γκολ πολύ γρήγορα. Στο 58' ο Ζίγιεχ πήγε να εκμεταλλευτεί μια κάκιστη αντίδραση του Ρούμπεν Ντίας στην άμυνα των «πολιτών», όμως, ο Στέφεν απέκρουσε την προσπάθεια του σκόρερ του ημιτελικού. Μια αμαρκάριστη κεφαλιά του Ντίας στο 70' η αλήθεια είναι ότι ανησύχησε τους «μπλε» σε στιγμές που η Σίτι ξανά αποφάσισε να πατήσει το γκάζι έχοντας πλέον στο παιχνίδι και τον Ιλκάι Γκουντογκάν, με τον Τούχελ να βγάζει τον Μάουντ και να βάζει τον Πούλισικ για να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα στις αντεπιθέσεις.

Οι Ρόδρι, Κανσέλο, Γκουντογκάν και Φόντεν είχαν αρχίσει να παίρνουν πάνω τους τις προσπάθειες των «πολιτών» για την απάντηση στο γκολ του Ζίγιεχ, με την κατοχή της μπάλας να φτάνει στο 79%-21% υπέρ της ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα. Στο 77ο λεπτό κι αφού πρώτα από στατική φάση δεν έγινε σωστό σουτ για τους «γαλάζιους» του Μάντσεστερ, σε αντεπίθεση που ξεκίνησε από τον Καντέ ο Βέρνερ με το αριστερό δεν κατάφερε να πλασάρει σωστά τον Στέφεν στην απέναντι περιοχή. Αυτή ήταν και η τελευταία προσπάθεια του φορ της Τσέλσι που αντικαταστάθηκε από τον Χάβερτς, ενώ, αποχώρησε και ο Ζίγιεχ για να μπει ο Έμερσον και να δυναμώσει περισσότερο η άμυνα.

Ο Τούχελ ήξερε πως η ομάδα του πλέον έπρεπε να υπερασπιστεί το προβάδισμα με νύχια και με δόντια και στο 84' μετά το κακό κοντρόλ του Ζεσούς, ο Στέρλινγκ σούταρε με το αριστερό πολύ ψηλά! Ο Βραζιλιάνος φάνηκε να είναι εκτεθειμένος προτού κατεβάσει τη μπάλα, ενώ, ο Τιάγκο Σίλβα που από το πρώτο μέρος υπέφερε από ενοχλήσεις στη μέση, αποχώρησε για να πάρει τη θέση του ο Ζούμα. Το1-0 παρέμεινε μέχρι τέλους (αφού στο 92' ορθά δεν μέτρησε το γκολ του Πούλισικ για οφσάιντ και στο 93' ο Κέπα απέκρουσε κεφαλιά του Ρόδρι στην γωνία του) και η Τσέλσι πανηγύρισε την 15η παρουσία της ιστορίας της στον μεγάλο τελικό του τουρνουά (15/5), διεκδικώντας ξανά το τρόπαιο του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού έπειτα από το 2018, στοχεύοντας στην 9η κατάκτηση της ιστορίας της. 

 

Κώστας Ζάλιαρης