Τζουντ Μπέλινγχαμ: Για παίκτης Τσάμπιονσιπ... εξαιρετικά!

Η ατάκα του Τζουντ Μπέλινγκχαμ μετά τον αποκλεισμό της Μπορούσια Ντόρτμουντ και την ιστορία που συνεχίζει να γράφει εκείνος, ασφαλώς και έχει αποδέκτες, με τον 17χρονο μεσοεπιθετικό ν' αφήνει το σημάδι του στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, στην πρώτη του σεζόν σε τόσο μεγάλο επίπεδο ανταγωνισμού.  



Τζουντ Μπέλινγχαμ: Για παίκτης Τσάμπιονσιπ... εξαιρετικά!

Θα μπορούσε με μια διαφορετική διαιτητική απόφαση να έχει γίνει ακόμα ένας Άγγλος ποδοσφαιριστής που έχει σκοράρει και στα δύο παιχνίδια προημιτελικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ, όπως ακριβώς το έκανε ο Φιλ Φόντεν για τη Σίτι χαρίζοντας ουσιαστικά στην ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα την σπουδαία πρόκριση.

Ακόμα κι αν το γκολ του στο Etihad ακυρώθηκε για φάουλ στον Έντερσον, εκείνος όχι μονάχα απογοητεύτηκε, αλλά σκόραρε για πρώτη φορά και στην Bundesliga πριν από λίγες μέρες, αλλά έβαλε και μπροστά στο σκορ τους Βεστφαλούς στο πρώτο ημίχρονο του επαναληπτικού προημιτελικού με τη Σίτι, με φοβερό τελείωμα.

Ο Τζουντ Μπέλινγκχαμ στην ηλικία των 17 ετών και 289 ημερών είναι πλέον ο δεύτερος παίκτης που φτάνει στις 10 συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ προτού καν κλείσει τα 18 του χρόνια και ενηλικιωθεί! Πριν από εκείνον είχε προλάβει να το πετύχει ο νυν ποδοσφαιριστής της Λέστερ, Γιούρι Τίλεμανς το 2014.

Ο νεαρότερος Άγγλος που το είχε καταφέρει ήταν ο Θίο Γουόλκοτ με την Άρσεναλ το 2008, όντας όμως 18 ετών και 341 ημερών.

Ο χαφ της Μπορούσια Ντόρτμουντ σε τόσο νεαρή ηλικία είναι ο 2ος νεαρότερος παίκτης που πετυχαίνει γκολ σε νοκ-άουτ φάση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, είναι ο 8ος πιο νεαρός σκόρερ στα χρονικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ο νεαρότερος που στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με τη φανέλα της Ντόρτμουντ στην διοργάνωση και ο νεαρότερος Άγγλος που σκοράρει στ' αστέρια.

«Είναι... ψεύτης! Είναι πολύ καλός για να είναι μονάχα 17 ετών! Είδα μια σκηνή με πόση ένταση ζητούσε τη μπάλα σε μια φάση που δεν του την έδωσαν και για να το κάνει αυτό σε αυτή την ηλικία είναι εντυπωσιακό. Η Ντόρτμουντ έχει ένα μεγάλο ταλέντο στις τάξεις της και μίλησα λίγο με τον προπονητή του που μου είπε “Πεπ, αυτό που είδες, αυτά ακριβώς κάνει και στις προπονήσεις”».

Αυτά τα λόγια του Γκουαρδιόλα είναι ό,τι πιο τιμητικό για τον Τζουντ Μπέλινγκχαμ μέχρι και αυτό το πολύ πρώιμο σημείο της ποδοσφαιρικής του καριέρας, όπου... ψήλωσε απότομα μετακομίζοντας από την Μπέρμιγχαμ στην Βεστφαλία για να γίνει ο ακριβότερος ποδοσφαιριστής της ηλικίας του. Παρ' όλα αυτά, κάποια... αρχική δικαίωση σίγουρα αισθάνονται οι άνθρωποι της Ντόρτμουντ...

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης