Με χαρακτήρα και Φόντεν στα ημιτελικά! (vids)

Μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ η Σίτι, όμως δεν άφησε τα... φαντάσματα του παρελθόντος να την τρομάξουν. Με χαρακτήρα, πυγμή, έναν εξαιρετικό Ντε Μπρόινε και τον Φόντεν να... υπογράφει, οι «πολίτες» βρίσκονται στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ επικρατώντας ξανά 2-1 της Μπορούσια Ντόρτμουντ στην ρεβάνς του Signal Iduna Park για τα προημιτελικά! Επόμενος αντίπαλος της Σίτι η Παρί Σεν Ζερμέν...  



Με χαρακτήρα και Φόντεν στα ημιτελικά! (vids)

Η Σίτι με τον Φόντεν, τον Μαχρέζ και τον Ντε Μπρόινε ως... ψευτοεννιάρι στο παιχνίδι, κατάλαβε απόλυτα από την πρώτη στιγμή πόσο μεγάλη διαφορά θα μπορούσε να κάνει το γκολ που πέτυχε για να πάρει τη νίκη (2-1) στο φινάλε του πρώτου ματς αλλά και πόσο κακό αποδείχθηκε για εκείνη το τέρμα που δέχθηκε από τον Μάρκο Ρόις.

Δίχως να διατρέξει κινδύνους και δίχως να έχει γίνει οποιαδήποτε μεγάλη προσπάθεια στο παιχνίδι, η Ντόρτμουντ βρήκε γκολ!

Στο 15' από ασίστ του Χάαλαντ, ο Τζουντ Μπέλινγχαμ βρήκε χώρο, έκανε το κοντρόλ, εξαπέλυσε ένα τρομερό σουτ και νίκησε τον Έντερσον για το 1-0! Μάλιστα, στα καπάκια θα μπορούσε να έχει πετύχει και δεύτερο τέρμα η ομάδα της Βεστφαλίας, αν έφτανε κάποιος στην πολύ καλή σέντρα του Ρόις, προτού ο Γουόκερ απομακρύνει σε κόρνερ...

Το 1-0 έστελνε την Ντόρτμουντ στην επόμενη φάση και η Σίτι το πήρε το μήνυμα, αποφασίζοντας ν' ανέβει στο γήπεδο και να ψάξει απάντηση στο γκολ.

Στο 25' με τρομερό γυριστό σουτ ο Ντε Μπρόινε βρήκε το δοκάρι, αλλά οι Ρόις, Νάουφ και Χάαλαντ κατάφερναν να κρατήσουν τη μπάλα και να προσφέρουν βοήθειες στην ομάδα τους. Αυτό άλλαζε την κατοχή και έκανε απόλυτα ενδιαφέρον το παιχνίδι από τη στιγμή που τα ηνία άλλαζαν κάτοχο.

Οι «πολίτες» έπρεπε να βάλουν υπομονή στο πλάνο τους ώστε να βρουν τους διαδρόμους που αναζητούσαν ώστε να δημιουργήσουν καταστάσεις μπροστά από την αντίπαλη εστία, αφού οι γηπεδούχοι στο Signal Iduna Park ήταν τρομερά οργανωμένοι.

Ευτυχώς για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα πάλι έκανε γκάφα ο Τσαν και πολύ γρήγορα στο δεύτερο μέρος. Ο Γερμανός χαφ που ήταν παραφωνία και στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων, έκανε χέρι στην περιοχή της ομάδας του και ο Ριγιάντ Μαχρέζ από την άσπρη βούλα ευστόχησε στο 55' για το 1-1 με το οποίο η πρόκριση πήγαινε στους «γαλάζιους» του Μάντσεστερ.

Οι Βεστφαλοί ήθελαν να δείξουν πως κάθε άλλο παρά είχαν θα παρέδιδαν τα «όπλα» και πως ήθελαν ιδιαίτερη προσοχή από τη Σίτι, αφού διεκδικούσαν πλέον το γκολ της παράτασης σε πρώτο βαθμό... Η Σίτι στο 73ο λεπτό είδε τον Χιτζ ν' αποκρούει το πλασέ του Ντε Μπρόινε που είχε κάνει τρομερή ατομική ενέργεια και παραλίγο να πετύχει ένα από τα γκολ της σεζόν στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο, ο Φόντεν, όπως είχε λυτρώσει την ομάδα του και στο πρώτο ματς, τελείωσε την υπόθεση πρόκριση.

Στο 75' με δυνατό αριστερό σουτ έγραψε το τελικό 2-1 και έβαλε την υπογραφή του και στα δυο παιχνίδια με την Ντόρτμουντ οδηγώντας την Σίτι στα ημιτελικά!

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης