Η κουβεντούλα του Φόντεν με τον Χάαλαντ και τα επιτεύγματά του (vid)

O Φιλ Φόντεν χάρισε τη νίκη στη Σίτι με το τελικό 2-1 στον πρώτο προημιτελικό με την Ντόρτμουντ στο Τσάμπιονς Λιγκ, έπιασε την κουβέντα με τον Χάαλαντ για ... το καλοκαίρι και πέτυχε σημαντικά πράγματα στην ηλικία των 20 ετών...  



Η κουβεντούλα του Φόντεν με τον Χάαλαντ και τα επιτεύγματά του (vid)

Ο Φόντεν στην πιο ώριμη, ποδοσφαιρικά, σεζόν της μέχρι στιγμής καριέρας του, κατάφερε να πρωταγωνιστήσει και στο παιχνίδι με τους Βεστφαλούς το βράδυ της Τρίτης, σκοράροντας στο 90' για το τελικό 2-1 των «πολιτών» και το μικρό αβαντάζ πρόκρισης ενόψει των ημιτελικών της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Στο φινάλε του αγώνα έπιασε την κουβεντούλα με τον Έρλινγκ Χάαλαντ, με τους δυο τους ασφαλώς ν' αποτελούν δυο... θαυματουργούς 20άρηδες στο ευρωπαϊκό ποδόφαιρο, ωστόσο, ο Φόντεν πέτυχε αξιοσημείωτα επιτεύγματα στο ματς με την Ντόρτμουντ...

Έγινε ο τρίτος νεαρότερος Άγγλος που σκοράρει σε προημιτελικά Τσάμπιονς Λιγκ σε ηλικία 20 ετών και 313 ημερών, μετά τον Άλαν Σμιθ με την Λιντς το 2001 (20 ετών και 158 ημερών) και τον Θίο Γουόλκοτ το 2009 με την Άρσεναλ (20 ετών και 30 ημερών).

Παράλληλα, έγινε και ο νεαρότερος Άγγλος που σκοράρει νικητήριο γκολ στο 90' σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ ξεπερνώντας τον Γουέιν Ρούνεϊ που το είχε κάνει σε ηλικία 21 ετών και 182 ημερών όταν έγραψε το 3-2 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Μίλαν τον Απρίλη του 2007.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης