Το έσωσε η Σίτι, αλλά... (vid)

Έφτασε κοντά σε μεγάλη ζημιά η Σίτι, όμως, με γκολ του Φόντεν στο 90' η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα επικράτησε 2-1 της Μπορούσια Ντόρτμουντ στον πρώτο μεταξύ τους προημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο Etihad! Παίρνουν μαζί τους για την ρεβάνς το εκτός έδρας γκολ οι Βεστφαλοί, που φώναξαν και για το γκολ του Μπέλινγχαμ στο πρώτο μέρος που δεν μέτρησε ποτέ...



Το έσωσε η Σίτι, αλλά... (vid)

Η Σίτι έπρεπε να πιέσει ψηλά και να εκμεταλλευτεί την αμηχανία που παρουσίαζε η Ντόρτμουντ στα μετόπισθεν, καθώς, όταν οι Βεστφαλοί έσπρωχναν μπροστά τη μπάλα, έδειχναν άνεση και διάθεση να φτιάξουν πράγματα με διάθεση για καλά πράγματα στον αγωνιστικό χώρο του Etihad.

Στην Ντόρτμουντ, ο νεαρός εξτρέμ Ανσγκάρ Νάουφ που έγινε 19 ετών μόλις τον Ιανουάριο έκανε την πρώτη του επίσημη εμφάνιση στην 11άδα με την ανδρική ομάδα των Βεστφαλών στο αποψινό ματς, έχοντας παίξει μόλις 44 λεπτά πριν από αυτή τη συμμετοχή! Επιπλέον, ο Τζουντ Μπέλινγχαμ σε ηλικία 17 ετών και 281 ημερών έγινε ο δεύτερος νεαρότερος που συμμετέχει ως βασικός σε προημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στο 19ο λεπτό η ποιότητα του Κέβιν Ντε Μπρόινε και η ταχύτατη επίθεση της Σίτι από κακή πάσα του Τσαν για τους Γερμανούς, επέτρεψε στη Σίτι να πάρει κεφάλι στο σκορ με τον Βέλγο να βρίσκει στόχο από ασίστ του Μαχρέζ! Ο KdB έχει πλέον συμμετοχή σε εφτά τέρματα στις τελευταίες του εφτά συμμετοχές σε προημιτελικά της διοργάνωσης με τέσσερα τέρματα δικά του και τρεις ασίστ! Παράλληλα, τα 18 γκολ που έχει πετύχει η Σίτι δίχως απάντηση, από την τελευταία στιγμή που δέχθηκε εκείνη γκολ από αντίπαλο, είναι το μεγαλύτερο σερί που έχει καταγραφεί στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ από τέρματα ομάδας δίχως ν' ανταποδώσουν οι «απέναντι»!

Ο Τσαν πήγε να υποπέσει και σε νέα γκάφα στο ημίωρο, όμως, το πέναλτι που αρχικά έδωσε ο ρέφερι ανετράπη από τον VAR καθώς τελικά ο Γερμανός χαφ δεν έπιασε τον Ρόδρι όπως πίστεψε ο διαιτητής από την πρώτη στιγμή, με τη μπάλα να μη στήνεται τελικά στην άσπρη βούλα.

Μια αμφιλεγόμενη απόφαση του ρέφερι στο 38' έσωσε τη Σίτι από ισοφάριση όταν ο Έντερσον έκανε γκάφα έχοντας βγει από την εστία του και χάνοντας τη μπάλα από τον Μπέλιγχαμ, ο οποίος σκόραρε, όμως είδε τον διαιτητή να σφυρίζει φάουλ εις βάρος του κι όχι να του καταλογίζει το γκολ.

Η ομάδα του Γκουαρδιόλα είχε όλες τις ενδείξεις για την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί στο παιχνίδι και για την μεγάλη ανάγκη να προσέξει πάρα πολύ την Ντόρτμουντ να μην πετύχει εκτός έδρας γκολ, με την πρώτη μεγάλη στιγμή για τους φιλοξενούμενους να έρχεται αμέσως μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους! Ο Χάαλαντ βρήκε χώρο και χρόνο για να απειλήσει τον Έντερσον που με το σώμα κατάφερε να διώξει. Η Ντόρτμουντ πατούσε πολύ καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και ο Πεπ αποφάσισε να ρισκάρει και να ψάξει περισσότερα γκολ, βγάζοντας τον Μπερνάρντο Σίλβα και βάζοντας τον Γκάμπριελ Ζέσους στην γραμμή κρούσης.

Η Σίτι συνέχισε να δουλεύει στο χορτάρι και να τρέχει περισσότερο από τους Βεστφαλούς για να μην επιτρέψει στην Ντόρτμουντ να κρατήσει τη μπάλα, αν και από πλευράς Γερμανών έλειπε κάτι που θα πρόσθετε φαντασία και θα μπορούσε να οδηγήσει σε κάτι απροσδόκητο μπροστά από την εστία των Άγγλων. Και τελικά ο χειρότερος φόβος του Πεπ επιβεβαιώθηκε καθώς η Ντόρτμουντ βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στο 83' με τον Χάαλαντ να βγάζει με εκπληκτική μπαλιά – τρύπα τον Ρόις σε θέση βολής κι εκείνον να γράφει το 1-1 για τους Βεστφαλούς!

Ο Φόντεν σαν από... μηχανής Θεός έσωσε τα προσχήματα για την ομάδα του σκοράροντας στο 90' από ασίστ του Γκουντογκάν από το δεύτερο δοκάρι όπου τον έψαξε ο Ντε Μπρόινε. Η Σίτι με αυτό το 2-1 έχει το μικρό αβαντάζ πρόκρισης στα ημιτελικά, όμως, οι Βεστφαλοί έχουν το εκτός έδρας γκολ που μπορεί ν' αποδειχθεί πολύ σημαντικό στο Signal Iduna Park...

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης