Με πέντε ομάδες ο Άλαρνταϊς έχει κάνει ζημιές στην Τσέλσι!

Αναμφίβολα η ήττα της Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ» από τη Γουέστ Μπρομ ήταν από τις λεγόμενες «εκτός προγράμματος» ωστόσο δεν θα έπρεπε να αποτελεί έκπληξη από τη στιγμή που στον πάγκο των «baggies» βρίσκεται ο Σαμ Άλαρνταϊς, ασχέτως της βαθμολογικής θέσης των ομάδων.



Με πέντε ομάδες ο Άλαρνταϊς έχει κάνει ζημιές στην Τσέλσι!

Ο Βρετανός τεχνικός όχι μόνο έβαλε τέλος στο αήττητο σερί του Τόμας Τούχελ, αλλά έχει εξελιχθεί σε «κακό δαίμονα» για τους Λονδρέζους γενικότερα ,καθώς πλέον είναι ο μόνος προπονητής στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ που κερδίζει τους «μπλε» στην έδρα τους με τρεις διαφορετικές ομάδες και μάλιστα ανατρέποντας το σκορ!

Εκτός από το Σαββατιάτικο 5-2 με τη Γουέστ Μπρομ, ο Άλαρνταϊς έχει περάσει νικηφόρα από το Λονδίνο σε άλλες δύο περιπτώσεις. Την Πρωταπριλιά του 2017 όντας στο τιμόνι της Κρίσταλ Πάλας κατάφερε με ανατροπή και υπέρ του σκορ 2-1 να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Η πρώτη φορά που ο 66χρονος τεχνικός πανηγύρισε στην έδρα της Τσέλσι ήταν το Δεκέμβρη του 2013, οδηγώντας τότε τη Μπόλτον στη νίκη, με λίγη βοήθεια από τον… Τζον Τέρι, ο οποίος με αυτογκόλ στο 90’ σφράγισε το τελικό 2-1 για την ομάδα του Big Sam! 

Αν στα παραπάνω αποτελέσματα προστεθούν και η νίκη με 3-2 , ανατρέποντας για άλλη μια φορά το σκορ, ως τεχνικός της Σάντερλαντ (7/5/2016) και τη ισοπαλία δίχως τέρματα στο «Γκούντισον Παρκ» με την Έβερτον (23/12/2017), ο Άλαρνταϊς παραμένει αήττητος απέναντι στην Τσέλσι έχοντας προπονήσει 5 διαφορετικούς συλλόγους. 

Μάλλον οι Λονδρέζοι θα ανυπομονούν για την ώρα που ο πολύπειρος τεχνικός θα πάρει τα δρόμο της συνταξιοδότησης!

Διονύσης Γαλιατσάτος