Στόουνς: Ξεχνάει τι σημαίνει «ήττα», ειδικά όταν σκοράρει!

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η νίκη της Αγγλίας απέναντι στην Πολωνία με 2-1 στο Γουέμπλεϊ, με τους Άγγλους να συνεχίζουν την παράδοση που τους θέλει να μην ηττώνται από τους Πολωνούς και τον Τζον Στόουνς να εξακολουθεί να μην βάζει στο λεξιλόγιό του την «ήττα».  



Στόουνς: Ξεχνάει τι σημαίνει «ήττα», ειδικά όταν σκοράρει!

Την παράδοση που την θέλει να μην χάνει από την Πολωνία διατήρησε η Αγγλία στην προϊστορία των αναμετρήσεων με τους Πολωνούς, με το σύνολο του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να μην έχει ηττηθεί ποτέ τα τελευταία 45 χρόνια, και να έχει χάσει μόλις μία φορά, στο Μουντιάλ του 1973, στις 19 φορές που έχουν έρθει αντιμέτωποι.

Παρόλα αυτά, την δική του παράδοση διατήρησε και ο εξαιρετικός φέτος, Τζον Στόουνς ο οποίος κέρδισε το 27ο από τα 29 τελευταία παιχνίδια που έχει δώσει, είτε με την Αγγλία είτε με την Μάντσεστερ Σίτι. 

Κατά τη διάρκεια αυτών των αγώνων έχει σκοράρει 5 φορές, δεν έχει δεχθεί ούτε κίτρινη κάρτα και μετρά πλέον και μία ασίστ.

Ο συγκεκριμένος αριθμός μεταφράζεται σε ποσοστό επιτυχίας 93%, καθώς έχει ηττηθεί μόνο από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ και η ισοπαλία που έχει καταγράψει είναι στο ντέρμπι του Μάντσεστερ στο «Θέατρο των Ονείρων» με 0-0.

Με την ασίστ για το γκολ του Μαγκουάιρ, έφτασε τις 3 σε 324 αναμετρήσεις, με πιο πρόσφατη να είναι αυτή απέναντι στην Πορτ Βέιλ πριν από 13 μήνες, ενώ κοινό χαρακτηριστικό όλων είναι πως όταν έχει ασίστ ο Στόουνς, θα συμβεί στο δεύτερο ημίχρονο και η ομάδα του θα έχει δεχθεί ήδη γκολ!

Τέλος, εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως δεν έχει υπάρξει φορά που έχει συμμετάσχει σε γκολ και η ομάδα του έχει φύγει με κάτι λιγότερο από τους τρεις βαθμούς της νίκης από αναμέτρηση! 

Το γκολ της Πολωνίας είναι το 3ο που δέχεται η Αγγλία σε ενενηντάλεπτο αναμέτρησης με αυτόν βασικό, τα τελευταία 3 χρόνια.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΚΟΣ