Με λυτρωτή τον Μαγκουάιρ! (vids)

Η εθνική ομάδα της Αγγλίας έφτασε πολύ κοντά σε μια... γκέλα, βάσει και της εικόνας της αναμέτρησης με τους Πολωνούς, όμως, ο Χάρι Μαγκουάιρ λύτρωσε τα «τρία λιοντάρια» και έκανε ασήμαντο το λάθος του Στόουνς, γράφοντας το 2-1 στο «Γουέμπλεϊ»! Τρία στα τρία για τους Άγγλους στα προκριματικά του Μουντιάλ 2022 μετά τις νίκες με Σαν Μαρίνο και Αλβανία!  



Με λυτρωτή τον Μαγκουάιρ! (vids)

Η Αγγλία με απόλυτη υπεροχή έναντι των Πολωνών ήταν το αφεντικό στον αγωνιστικό χώρο του «Γουέμπλεϊ». Το παιχνίδι σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να κρατήσει τον κόσμο αναφορικά με τον ρυθμό του, όμως, η ομάδα του Σάουθγκεϊτ έπαιρνε ακριβώς αυτό που ήθελε και έπρεπε.

Με έλεγχο της κατάστασης και με τους Πολωνούς να κάνουν μεν πολλή δουλειά, αλλά να είναι άφαντοι επιθετικά στο πρώτο μέρος ελέω και της απουσίας του Λεβαντόφσκι, τα «τρία λιοντάρια» είχαν σε αρκετά καλή βραδιά τον Ραχίμ Στέρλινγκ που δημιούργησε αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις και φυσικά κέρδισε το πέναλτι. Ο Χάρι Κέιν στο 19ο λεπτό ήταν εκείνος που ευστόχησε από την άσπρη βούλα για το 34ο τέρμα του με τη φανέλα με το εθνόσημο έχοντας πλέον συμμετοχή σε 47 γκολ σε επίπεδο συλλόγων και εθνικής ομάδας σε 48 ματς τη φετινή σεζόν!

Η Πολωνία στο δεύτερο μέρος άρχισε να παίρνει χώρους στο γήπεδο, να ανεβαίνει αρκετά από τις πτέρυγες, όμως, παρά το γεγονός πως δεν μπορούσε να δημιουργήσει κάτι σοβαρό προς την εστία του Πόουπ, δέχθηκε ένα τεράστιο δώρο από τον Στόουνς για να ισοφαρίσει. Ο αμυντικός της Σίτι έκανε λάθος, χάρισε τη μπάλα στον Μίλικ, αυτός βρήκε τον Μόντερ και ήρθε το 1-1 στο 58ο λεπτό. Το γκολ των Πολωνών ήταν η πρώτη τελική προς την εστία από αντίπαλο της Αγγλίας στα προκριματικά του Μουντιάλ και ήρθε στο τρίτο παιχνίδι!

Η ισοφάριση φάνηκε να έχει μεγάλο αντίκτυπο στην ψυχολογία των Άγγλων που ναι μεν ανέβασαν το τέμπο της αναμέτρησης, έκλεισαν τους Πολωνούς στα καρέ τους, όμως έδειχναν να μην καθαρό μυαλό και ιδέες για το δεύτερο γκολ. Κι όμως, ο Χάρι Μαγκουάιρ λύτρωσε τα «λιοντάρια» στο 85', με «κεραυνό» από την περιοχή έπειτα από κεφαλιά – πάσα του Στόουνς που προσπάθησε να εξιλεωθεί, συμμετέχοντας στο τελικό 2-1!

 

 

Κώστας Ζάλιαρης