Λουξεμβούργο: Νίκη έπειτα από το 2008 μακριά από το Δουκάτο!

Χρειαστηκε να περιμένει το Λουξεμβούργο στωικά για να πετύχει νίκη μακριά από την έδρα του, με την ομάδα του Λουκ Χολτζ, να επικρατεί ξανά έπειτα από 13 χρόνια, πετυχαίνοντας μία σπουδαία νίκη απέναντι στην ιδιαίτερα κακή Ιρλανδία (0-1).  



Λουξεμβούργο: Νίκη έπειτα από το 2008 μακριά από το Δουκάτο!

Μία απρόσμενη νίκη, κατόρθωσε να πετύχει το Λουξεμβούργο το βράδυ του Σαββάτου απέναντι στην Ιρλανδία, με τους γηπεδούχους να αντιμετωπίζουν με «μπλαζέ» ύφος την αναμέτρηση, εξαιτίας των κακών επιδόσεων του Λουξεμβούργου εκτός έδρας και εν τέλει να βρίσκονται...προ εκπλήξεως.

Το σύνολο του Χολτζ, προηγήθηκε στο 85’ με τον επιθετικό της Ντινάμο Κιέβου, Γκέρσον Ροντρίγκεζ, ο οποίος όταν σκοράρει φέτος, η ομάδα του καταλήγει να κερδίζει, διατήρησε το 0-1 μέχρι το φινάλε και πέτυχε την 3η νίκη του εκτός έδρας στα τελευταία 124 ματς που έχει δώσει σε προκριματικά που έχουν ως στόχο την πρόκριση είτε στο Euro είτε στο Mundial.

Μέχρι τότε μάλιστα μετρούσε 111 ήττες και 10 ισοπαλίες, με μεγαλύτερη εκ των τριών μόλις νικών που είχε, να θεωρείται αυτή του 2008 απέναντι στην Ελβετία. 

Παρόλα αυτά, το Λουξεμβούργο άφησε πίσω τις αρνητικές επιδόσεις του, ενώ η Ιρλανδία αρκέστηκε στο 89% των αποτυχημένων προσπαθειών για επικράτηση που είχαν οι φιλοξενούμενοι κάθε φορά που μπαίνουν...στο αεροπλάνο.

Αυτή ήταν η 3η του νίκη εκτός έδρας, η δεύτερη μάλιστα που επιτυχάνεται με μηδέν παθητικό, ενώ οι Ιρλανδοί του Στίβεν Κένι, έχουν μείνει να αναρωτιούνται αν η ήττα τους από το Λουξεμβούργο είναι χειρότερο αποτέλεσμα από το 5-2 του 2008 από την Κύπρο ή το 0-0 του 1994 με το Λιχτενστάιν, δίχως να αντιλαμβάνονται πως τα 2 τελευταία χρόνια το Λουξεμβούργο έχει δεχθεί μόλις 2 φορές περισσότερα από 3 τέρματα. 

Συνολικά μετρά μία περισσότερη νίκη από όσες οι Ιρλανδοί στις τελευταίες 10 επίσημες εντός έδρας αναμετρήσεις τους.

Το γεγονός αυτό καθιστά ακόμα πιο δύσκολα διαχειρίσιμη την ήττα της Ιρλανδίας και την απαιτούμενη ανασύνταξη, προκειμένου να μην «ξυπνήσουν» για τα καλά οι μνήμες του 1970, με τον οδυνηρό αποκλεισμό της ομάδας από την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΚΟΣ