Σάουθγκεϊτ: Η 50άρα στον πάγκο και το θετικό πρόσημο

Εξαιρετική είναι η εξέλιξη της θητείας του Σάουθγκεϊτ στον πάγκο της Αγγλίας, με τον Άγγλο Ομοσπονδιακό τεχνικό να συμπληρώνει στην αναμέτρηση με το Σαν Μαρίνο 50 παιχνίδια, έχοντας μάλιστα κερδίσει τα 30!  



Σάουθγκεϊτ: Η 50άρα στον πάγκο και το θετικό πρόσημο

Τέσσερα χρόνια και 5 μήνες συμπλήρωσε ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ στον πάγκο της Αγγλίας, με τον 50άχρονο Άγγλο να δίνει το πρώτο του επίσημο παιχνίδι με την χώρα του τον Οκτώβριο του 2016, στη νικηφόρα επικράτηση της Αγγλίας με την Μάλτα και έκτοτε να μετρά άλλα 49 παιχνίδια στον πάγκο των Άγγλων.

Εντωπωσιακές είναι μάλιστα οι επιδόσεις του, αν αναλογιστεί κανείς πως έχει επικρατήσει στα 30 από τα 50 παιχνίδια που έχει προετοιμάσει, με τους Γουίντερμποτομ και Αλφ Ράμσει να είναι οι μοναδικοί που μετρούν περισσότερες νίκες σε ανάλογο διάστημα (33).

Άξιο αναφοράς είναι μάλιστα πως η Αγγλία έχει σκοράρει 115 φορές στα 50 ματς που έχει δώσει με τον Σάουθγκέιτ στον πάγκο, ενώ έχει δεχθεί 46 τέρματα, με τελευταία τα 2 που δέχθηκε τον Νοέμβριο από το Βέλγιο.

Έχοντας κερδίσει το Σαν Μαρίνο, διατηρώντας και ανέπαφη την εστία της, η ομάδα δεν έχει δεχθεί γκολ στο Γουέμπλεϊ σε κανονική ροή αγώνα από τον Σεπτέμβρη του 2019, όταν το Κόσοβο σκόραρε 3 φορές, ενώ από τα 5 τελευταία τέρματα που δέχθηκε, τα 3 έχουν προέλθει από την άσπρη βούλα!

Τέλος, δεν έχει κατορθώσει να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα 8 φορές, με την επιθετική δυστοκία της Αγγλίας να κάνει την εμφάνισή της κυρίως στα «ταξίδια», καθώς στο Γουέμπλεϊ, έχει σκοράρει σε όλα της τα παιχνίδια, με εξαίρεση 2 την τελευταία τετραετία.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΚΟΣ