Συνεχίζει για το καρέ τίτλων με τον τρομερό Γκουντογκάν! (vids)

Με τον Ιλκάι Γκουντογκάν να φτάνει στα 16 γκολ για τη φετινή σεζόν κάνοντας πράγματα και θαύματα, η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε πολύ δύσκολα 2-0 της Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ» και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας συνεχίζοντας την επιχείρηση κατάκτησης όλων των τίτλων για φέτος! Και η Σαουθάμπτον στο «Γουέμπλεϊ» με το 3-0 επί της Μπόρνμουθ.  



Συνεχίζει για το καρέ τίτλων με τον τρομερό Γκουντογκάν! (vids)

Η Μάντσεστερ Σίτι με συντριπτικά ποσοστά κατοχής της μπάλας και μεγάλη προσπάθεια να κάμψει την αντίσταση της Έβερτον, είχε πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων για γκολ. Ναι μεν υπήρχε πίεση στα μετόπισθεν της ομάδας του Κάρλο Αντσελότι, όμως, κατάφερνε ν' αποσοβήσει τις πολύ καλές φάσεις, ν' αντιδράσει σωστά και να διατηρηθεί στο κόλπο της πρόκρισης.

Ο Βιρτζίνια στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους έκανε τρομερή επέμβαση πέφτοντας στην αριστερή του γωνιά για να διώξει ένα καλό πλασέ του Στέρλινγκ, ο οποίος αποχώρησε με αλλαγή ώστε να περάσει ο Ντε Μπρόινε στο τελευταίο κομμάτι του ματς μήπως και αποφευχθεί το εξτρά ημίωρο της παράτασης. Και κάπως έτσι, με τον Βέλγο να παρακολουθεί και να συμμετέχει στη φάση έχοντας δεχθεί και μαρκάρισμα, η Σίτι βρήκε το γκολ!

Από ατομική ενέργεια του Λαπόρτ και σουτ το οποίο απέκρουσε ο Βιρτζίνια με τη μπάλα να χτυπάει και στο δοκάρι του, ήρθε ο Γκουντογκάν με κεφαλιά – ψαράκι έγραψε το 1-0 στο 84' και στο 90' ο Ντε Μπρόινε με ωραίο πλασέ από τρομερή μπαλιά στο χώρο του Ρούμπεν Ντίας, διαμορφώθηκε το 2-0 που έστειλε τους «πολίτες» στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας στο «Γουέμπλεϊ»!

Νωρίτερα, η Σαουθάμπτον είχε καταφέρει να επικρατήσει με άνεση 3-0 της Μπόρνμουθ και να δώσει πλέον κι εκείνη το «παρών» στην επόμενη φάση του FA Cup.
Η ομάδα του Χάζενχουτλ παρά τις 10 ήττες στα 12 προηγούμενα παιχνίδια τους στο πρωτάθλημα, κατάφεραν να εξασφαλίσουν το «εισιτήριο» με τον Ρέντμοντ να σκοράρει δυο φορές και να κάνει την ασίστ στο άλλο γκολ της ομάδας του.

Ο Ρέντμοντ βρήκε δίχτυα στο 45' + 1' και το 59ο λεπτό, ενώ, το σκορ είχε ανοίξει ο Τζενεπό από το 37ο λεπτό πανηγυρίζοντας με... καζούρα προς τους οπαδούς κι ας έλειπαν, κλείνοντας τ' αυτιά του μπροστά στην εξέδρα.

 

 

 

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης