Σαλάχ - Μανέ: Γκολ και οι δύο «εντός έδρας», 9 μήνες μετά

Σπουδαία ήταν η επικράτηση της Λίβερπουλ επί της Λειψίας στην Πούσκας Αρένα με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ να υπερασπίζεται επιτυχώς το 0-2 του πρώτου ματς στο ίδιο γήπεδο και να επικρατεί με το ίδιο σκορ στον επαναληπτικό.  



Σαλάχ - Μανέ: Γκολ και οι δύο «εντός έδρας», 9 μήνες μετά

Αναμφίβολα διανύει μία από τις χειρότερες περιόδους της ιστορίας της, έχοντας ένα ιδιαίτερα κακό εντός έδρας ρεκόρ στο Άνφιλντ με 6 ήττες, σε μια κατακόρυφη πτώση μέσα σε 80 ημέρες από την κορυφή της βαθμολογίας και την διεκδίκηση του πρωταθλήματος, στην 8η θέση και στην προσπάθεια εισόδου στην εξάδα.

Παρά ταύτα η Λίβερπουλ στην Ευρώπη έχει αποδείξει πολλάκις πως αποτελεί μία διαφορετική ομάδα. Με αυτό το σκεπτικό επιχείρησε να ξεμπλοκάρει με αντίπαλο την Λειψία.

Η τακτική του Κλοπ απέδωσε και η Λίβερπουλ εν τέλει πανηγύρισε μία άνετη πρόκριση, με 4-0 συνολικό σκορ, απέναντι σε μία φύσει επιθετική ομάδα, η οποία όμως περιορίστηκε σε μόλις 2 σουτ εντός στόχου, ενώ τον τελευταίο μήνα έχει ηττηθεί... μόνο από την Λίβερπουλ.

Το μόλις ένα κόρνερ μάλιστα που εκτέλεσε η Λειψία σε ολόκληρο το ενενηντάλεπτο, την στιγμή που σε 12 εκτός έδρας αναμετρήσεις στην Bundesliga μετράει κατά μέσο όρο 5 ανά παιχνίδι, αποδεικνύει πολλά για την σοβαρή λειτουργία που επέδειξε η ομάδα του Kloppo.

Απόλυτοι πρωταγωνιστές των δύο παιχνιδιών είναι με βεβαιότητα οι Μοχάμεντ Σαλάχ και Σαντιό Μανέ, οι οποίοι σκοράροντας από δύο τέρματα έκαστος, χάρισαν την πρόκριση στην ομάδα τους. 

Στην ρεβάνς της Τετάρτης, το εξαιρετικό δίδυμο των «κόκκινων»... θυμήθηκε πως είναι να σκοράρει μαζί σε «εντός έδρας» αναμέτρηση, παρά το γεγονός πως το Άνφιλντ... απείχε πολύ από την Ουγγαρία.

Για να βρούμε μάλιστα την τελευταία φορά που σκόραραν στο ίδιο εντός έδρας παιχνίδι της Λίβερπουλ πρέπει να ανατρέξουμε 9 μήνες πριν, όταν στις 24-6 του 2020, το Άνφιλντ είδε τους Μανέ και Σαλάχ να συνεργάζονται, να σκοράρουν εκατέρωθεν και να επικρατούν δικαίως της Κρίσταλ Πάλας με 4-0.

Έκτοτε, το συγκεκριμένο στοιχείο έχει επαναληφθεί μόλις δύο φορές, στο διάστημα ανάμεσα στις 17-10 και τις 3-11, όπου ο Σενεγαλέζος και ο Αιγύπτιος έδειξαν τις επιθετικές αρετές τους με αντιπάλους όπως η Έβερτον στο Γκούντισον Παρκ (2-2) και η Αταλάντα στην Ιταλία (0-5).

Διπλό είναι το κέρδος λοιπόν για τον Γιούργκεν Κλοπ, καθώς πλην της πρόκρισης, κέρδισε την επιστροφή και των δύο στα εντός έδρας γκολ, φιλοδοξώντας πως το μομέντουμ θα συνεχιστεί και στην Αγγλία, αρχής γενομένης από την επικείμενη αναμέτρηση με την Γουλβς.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΚΟΣ