Νίκη και πρόκριση... ηθικού (vids)

Τα χαμόγελα επέστρεψαν με την επιστροφή των Σαλάχ και Μανέ στα γκολ. Η νύχτα στη Βουδαπέστη ήταν θετική για τη Λίβερπουλ που επιβλήθηκε ξανά 2-0 της Λειψίας στον μεταξύ τους επαναληπτικό για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, ήρθε η πρόκριση στα προημιτελικά και όλοι οι παίκτες μαζί και με τον Κλοπ βρήκαν αφορμή για να χαρούν μετά το τελευταίο δύσκολο χρονικό διάστημα.  



Νίκη και πρόκριση... ηθικού (vids)

Η Λίβερπουλ δεν αντιμετώπιζε ιδιαίτερα προβλήματα και με το 2-0 από το πρώτο παιχνίδι δεν χρειαζόταν να ιδρώσει ιδιαίτερα για να κλειδώσει την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Βέβαια, αυτό που φάνηκε γι' ακόμα μια βραδιά είναι η κακή κατάσταση των επιθετικών της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ, αφού οι Μανέ, Σαλάχ και Ζόταν δεν μπορούν με τίποτα να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα.

Λίγο μετά το 20λεπτο ο Αιγύπτιος χάνει τετ-α-τετ, ο Σενεγαλέζος μπαίνει λάθος με το κεφάλι για το ριμπάουντ, ενώ, ο Πορτογάλος λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους ουσιαστικά σε κενή εστία από πλάγια θέση πλάσαρε άουτ.

Οι «ταύροι» δεν μπορούσαν να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί όση διάθεση κι αν είχε ο Φόρσμπεργκ, με τον Νάγκελσμαν να μην μένει καθόλου ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών του και να τους φωνάζει συνεχώς να ξυπνήσουν.

Η Λίβερπουλ δυσκολευόταν να φτιάξει ευκαιρίες, έκανε λανθασμένες μεταβιβάσεις, όμως, όταν βγήκε σωστή φάση στο 55' οι Ζότα και Σαλάχ κατάφεραν ξανά ν' αστοχήσουν. Από ωραία μπαλιά του Μανέ στον Πορτογάλο, αυτός κοντρόλαρε, απέναντι από τον Γκουλάτσι νικήθηκε στο πλασέ και ο «Φαραώ» στο ριμπάουντ σούταρε πάνω απ' τα δοκάρια!

Η πρώτη εξαιρετική στιγμή της Λειψίας ήρθε στο 65' και μάλιστα με τον Ουπαμεκανό να φτάνει στα όρια της μεγάλης περιοχής του Άλισον! Ο υψηλόσωμος αμυντικός άνοιξε αριστερά σε συμπαίκτη του για να γεμίσει αυτός προς τον Σόρλοτ, ο οποίος με κεφαλιά πέτυχε το οριζόντιο δοκάρι! Όλα τελείωσαν μέσα σε τέσσερα λεπτά, με τους «κόκκινους» να βρίσκουν δυο γκολ και να ξαναβρίσκουν το χαμόγελό τους, αποβάλλοντας αρκετά μεγάλο μέρος της πίεσης.

Στο 70ο λεπτό σε μια αντεπίθεση στην οποία συμμετείχε και ο Τιάγκο και ο Ζότα και ο Σαλάχ και ο Μανέ, ο Πορτογάλος από τα όρια της περιοχής άφησε στον Αιγύπτιο κι εκείνος με χαμηλό αριστερό σουτ άνοιξε το σκορ. Στο 74' ήρθε και το δεύτερο με τον Μανέ από σέντρα του Οριγκί να στέλνει από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 2-0 και την άνετη πρόκριση της Λίβερπουλ, της οποίας οι επιθετικοί ξαναβρήκαν την υγειά τους με αυτά τα τέρματα που πέτυχαν.

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης