Άλλη ομάδα η Άστον Βίλα χωρις τον Γκρίλις...

Μεγάλη φαίνεται να είναι η επίδραση της απουσίας του Τζακ Γκρίλις στην Άστον Βίλα, με τον 25χρονο σταρ της ομάδας, να απουσιάζει για 17η φορά τα τελευταία 4 χρόνια.  



Άλλη ομάδα η Άστον Βίλα χωρις τον Γκρίλις...

Δεν έχει μάθει να «ζει» χωρίς αυτόν. Αντιθέτως, έχει στηρίξει την αγωνιστική της εικόνα πάνω του. Επιβιώνει με τις εμπνεύσεις του, βασίζεται στις δυνατότητες του και κάθε φορά που της λείπει, δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι τελευταίες τρεις αναμετρήσεις της, με αντιπάλους την Λέστερ στο Βίλα Παρκ, την Λιντς σε εκτός έδρας αναμέτρηση και την ουραγό Σέφιλντ σε μία δεύτερη σερί εξόρμησή της.

Στην πρώτη περίπτωση ηττήθηκε με 1-2, έχοντας μόλις δύο σουτ στην εστία, στην δεύτερη επικράτησε με 0-1, βασιζόμενη στον Μαρτίνεζ που έκανε 3 αποκρούσεις από τις 5 συνολικές προσπάθειες της γηπεδούχου, ενώ στην τελευταία αναμέτρηση στο Bramall Lane, , ακόμα και αν έπαιζε με παίκτη παραπάνω για περισσότερη από μισή ώρα, εξαιτίας της αποβολής του Γιαγκέλκα, δεν κατόρθωσε να σκοράρει το γκολ που θα της χάριζε τον βαθμό της ισοπαλίας.

Περιορίζεται και τον αναζητά. Είναι φορές που σου δίνει την αίσθηση πως όλοι ψάχνουν τον Γκρίλις. Ακόμα και ο πρώτος της σκόρερ Γουότκινς έχει «σιγήσει» από την στιγμή που δεν βρίσκεται ο Άγγλος κοντά του, καθώς μέχρι και την τελευταία φορά που αγωνίστηκαν μαζί στον αγώνα με την Μπράιτον, μετρούσε τέσσερα γκολ σε έξι παιχνίδια! Έκτοτε, έχει καταγράψει απλώς τρία σερί ενενηντάλεπτα.

Ακόμα πιο δύσκολα φαντάζουν τα πράγματα για τους «χωριάτες» χωρίς τον ηγέτη τους αν κοιτάξει κανείς τους αριθμούς που τους συνοδεύουν, όταν ο Γκρίλις δεν αγωνίζεται.

Πιο αναλυτικά, μετράει 18 «απουσίες» τα τελευταία 3 χρόνια, με την ομάδα του να έχει κερδίσει μόλις 3 φορές, να έχει ηττηθεί 9 και να έχει έρθει ισόπαλη άλλες 6. Έχει σκοράρει 17 τέρματα, πράγμα που σημαίνει πως η επιθετική της λειτουργία περιορίζεται σημαντικά.

Βασισμένος σε αυτά ο πρώην ποδοσφαιριστής της Βίλα, Πολ Μέρσον δήλωσε πως χωρίς τον Γκρίλις η αγαπημένη του ομάδα είναι πολύ χειρότερη, με αποτέλεσμα να την θεωρεί μία από τις ομάδες που θα μπορούσαν να υποβιβαστούν.

Σε κάθε περίπτωση, δεδομένα η ομάδα του Ντιν Σμιθ αντιμετωπίζει σοβαρά ζητήματα όταν ο Τζακ Γκρίλις των 6 γκολ και των 10 ασίστ δεν βρίσκεται στις επιλογές του, με την αναμέτρηση κόντρα στην Γουλβς να σηματοδοτεί αν όλα πάνε καλά, και την επιστροφή του σημαντικότερου ποδοσφαιριστή της ομάδας στην αποστολή.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΚΟΣ