Ντιν Χέντερσον: Συνεχίζει να ... τρομάζει τον αντίπαλο στα πέναλτι!

Το εξαιρετικό του ποσοστό όταν τίθεται αντιμέτωπος με εκτελέσεις πέναλτι βρήκε ευκαιρία να επιβεβαιώσει στην κατά τα άλλα αδιάφορη αναμέτρηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Σοσιεδάδ ο Ντιν Χέντερσον.   



Ντιν Χέντερσον: Συνεχίζει να ... τρομάζει τον αντίπαλο στα πέναλτι!

Ο Άγγλος πορτιέρε είδε τη μπάλα να φεύγει άουτ από το κακό χτύπημα του Οϊαρθάμπαλ στο 14ο λεπτό της αναμέτρησης της Πέμπτης. 

Δεν έχει μεσολαβήσει ούτε ένας μήνας από τότε που ο Μάρκους Ράσφορντ δήλωσε πως προπονείται μαζί με τον Χέντερσον στις εκτελέσεις πέναλτι, θέλοντας να βελτιωθεί ο ίδιος, γνωρίζοντας τις εξαιρετικές ικανότητες του συμπαίκτη του όταν η μπάλα στήνεται στην άσπρη βούλα. 

Μάλλον κάτι ήξερε ο 23χρονος επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ...

Ο Ντιν Χέντερσον άλλωστε, το βράδυ της Πέμπτης στο Θέατρο των Ονείρων,το έκανε πάλι. 

Στάθηκε απέναντι από τον Μίκελ Οϊαρθάμπαλ, και απέφυγε να δεχθεί γκολ για 8η φορά στην καριέρα του, από τα συνολικά 19 χτυπήματα που έχει κληθεί να αντιμετωπίσει. 

Ο αριθμός αυτός μάλιστα γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακός αν αναλογιστεί κανείς πως έχει καταφέρει να μην δεχθεί γκολ στα τελευταία 8 από τα 11 πέναλτι αντιπάλων του! 

Μοιραία ο νεαρός πέφτει σε σύγκριση με τον Νταβίντ Ντε Χέα, που παρά το γεγονός πως θεωρείται ένας από τους καλύτερους στον πλανήτη στην θέση του, τα στατιστικά του στις αποκρούσεις πέναλντι δεν είναι ιδιαίτερα καλά.

Έχει αντιμετωπίσει 63 φορές την κατάσταση αυτή και έχει ανταπεξέλθει μόλις 3 φορές περισσότερες από τον Χέντερσον!

Η χθεσινή εμφάνιση ήταν η 13η του Χέντερσον την φετινή σεζόν, με τον νεαρό να έχει δεχθεί 9 τέρματα αλλά να διατηρεί για δεύτερο σερί ματς το μηδέν σε αγώνα του Europa League.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΚΟΣ