Άνετα με Ζιρού και Βέρνερ η Τσέλσι!

Έπειτα από 14 ματς πρωταθλήματος και 100 ημέρες, ο Τίμο Βέρνερ έσπασε την κατάρα και βρήκε δίχτυα με τη φανέλα της Τσέλσι, ο Ζιρού μπήκε με αλλαγή και σκόραρε αμέσως και οι «μπλε» έφτασαν άνετα στο 2-0 επί της Νιούκαστλ. Νωρίτερα, η Γουέστ Χαμ είχε φιλοδωρήσει με τρία γκολ την ουραγό Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.  



Άνετα με Ζιρού και Βέρνερ η Τσέλσι!

Ο Τιμο Βέρνερ έπειτα από 100 ημέρες χωρίς γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ τα κατάφερε!

Αφού πρώτα στο 31' ο Ολιβιέ Ζιρού – που είχε περάσει λίγο νωρίτερα με αλλαγή αντί του τραυματία Έιμπραχαμ – με αριστερό σουτ από κακή απομάκρυνση του Ντάρλοου σε γύρισμα του Γερμανού, ο πρώην στράικερ της Λειψίας κατάφερε επιτέλους να βρει δίχτυα!

Στο 39' με προβολή από κόντρα στον Λασέλς και με τον πορτιέρε της Νιούκαστλ να μην προλαβαίνει να διώξει, ο Βέρνερ ήταν εκείνος που έκανε το 2-0 πριν την ανάπαυλα για τους «μπλε».

Η Νιούκαστλ επιχείρησε να ξυπνήσει στο δεύτερο μέρος, ο Κέπα στα πρώτα λεπτά του δευτέρου 45λεπτο είχε δουλειά, με τους Λονδρέζους να ξαναπηγαίνουν τη μπάλα στην αντίπαλη περιοχή από το 55' και μετά.

Δεν ειχε σωστές επιλογές στις επιθέσεις της η ομάδα του Τούχελ, ο Χάντσον – Οντόι έκανε κάποιες προσπάθειες να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ, ενώ, ο Κέπα που πήρε πρώτη φορά τη θέση του βασικού γκολκίπερ σε ματς πρωταθλήματος μετά τον περασμένο Οκτώβρη είχε σωστές αντιδράσεις.

Επίσης, είναι απορίας άξιο γιατί ο Βέρνερ δεν πήρε πέναλτι στο 71' σε σπρώξιμο του Λασέλς. Το 2-0 έμεινε μέχρι τέλους και η Τσέλσι είναι στην 4η θέση...

Λίγη ώρα νωρίτερα και έστω προσωρινά η Γουέστ Χαμ ανέβηκε στην 4άδα και... έπεσε αμέσως στην 5η θέση, με το 3-0 επί της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Τα «σφυριά» είχαν πολύ άνετο βράδυ σε μια άλλη γειτονιά της πρωτεύουσας λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά από το «Στάμφορντ Μπριτζ», ανοίγοντας το σκορ με τον Ντέκλαν Ράις να ευστοχεί από την άσπρη βούλα στο 41ο λεπτό.

Όλα ουσιαστικά τελείωσαν απέναντι στις «λεπίδες» στο 58' με τον Ίσα Ντιόπ, ενώ, ο Φρέντερικς στις καθυστερήσεις (90' + 6') έγραψε το τελικό 3-0 για το σύνολο του Μόγιες που βρίσκεται στην 5άδα με την 6η νίκη στα 10 πιο πρόσφατα ματς πρωταθλήματος.

Κώστας Ζάλιαρης