Τι ζημιά έγινε στο Μάντσεστερ! (vids)

Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ της μόλις μιας νίκης στο φετινό πρωτάθλημα, η ουραγός της βαθμολογίας, έκανε τεράστια ζημιά στην Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ», επικράτησε 2-1 και έριξε την ομάδα του Σόλσκιερ από την κορυφή! Στο 1-1 Έβερτον και Λέστερ με τις «αλεπούδες» ν' αδικούνται από το αποτέλεσμα και να χάνουν ευκαιρία να ισοφαρίσουν την Σίτι στην κορυφή. Στο 0-0 το Μπράιτον – Φούλαμ, με τους «γλάρους» να κρατούν το +5 από την επικίνδυνη ζώνη.  



Τι ζημιά έγινε στο Μάντσεστερ! (vids)

Στο «Ολντ Τράφορντ» παρουσιάστηκε μια εξαιρετικά οργανωμένη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ σε ό,τι αφορά την άμυνα. Έβαλε πολύ δύσκολα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εμποδίζοντας τη δημιουργία σοβαρών κινδύνων για την εστία του Ράμσντεϊλ κι όχι μόνο αυτό, αλλά βρήκε και γκολ στο 23' από εκτέλεση κόρνερ στην οποία δεν κατάφερε ν' αντιδράσει σωστά ο Ντε Χέα, με τον Μπράιαν να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0!

Οι «λεπίδες» αμύνονταν με ικανότητα και σθένος, ο Φιλ Γιαγκέλκα πρωτοστατούσε σε κάθε προσπάθεια απόκρουσης των κινδύνων, όμως, εκείνος έχασε τον Χάρι Μαγκουάιρ που πήρε την δυνατή κεφαλιά στο 64' από το κόρνερ του Τέλες για το 1-1 της Γιουνάιτεντ στο παιχνίδι. Ο Σόλσκιερ έριξε στο ματς και τον Καβάνι για να συνεργαστεί με τους Φερνάντες και Πογκμπά και να βρουν τα γκολ της ανατροπής, όμως, η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ έκανε την μεγάλη ζημιά!

Στο 74' ο Μπερκ έμεινε δυο φορές ολομόναχος μέσα στην περιοχή, από τον Λάνστραμ δεξιά τροφοδοτήθηκε και με το δεύτερο σουτ που κόντραρε στον Μπαϊγί έγινε το τελικό 2-1 στο «Ολντ Τράφορντ» για το... «μπαμ» και την πρώτη νίκη των «λεπίδων» στο «Ολντ Τράφορντ» έπειτα από το 1973! 

 

 

 

 

 

 

Στο «Γκούντισον Παρκ» η Έβερτον είχε αντιληφθεί πως παρά και το προβάδισμα που πήρε, ήταν τρομερά δύσκολο το παιχνίδι κόντρα στην Λέστερ και οι Πρωταθλητές του 2016 κατάφεραν να πάρουν έναν βαθμό με το τελικό 1-1 πιέζοντας ασφυκτικά στο δεύτερο μέρος.

Ο Χάμες Ροντρίγκες στο 30ο λεπτό από προσπάθεια του Φοφανά να διώξει τη μπάλα, ζύγισε ένα τρομερό σουτ με το οποίο νίκησε τον Κάσπερ Σμάιχελ για να βάλει μπροστά την ομάδα του! Οι «αλεπούδες» κυριάρχησαν στο δεύτερο ημίχρονο, τα «ζαχαρωτά» έδειχναν ν' αντέχουν, όμως, το σύνολο του Μπρένταν Ρότζερς δικαιώθηκε έστω και από μεγάλο λάθος του Πίκφορντ. Στο 67' από σουτ του Τίλεμανς από τα όρια της περιοχής, ο Άγγλος τερματοφύλακας έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του για να γίνει το 1-1!

Η Λέστερ συνέχισε με 74% κατοχή της μπάλας ψάχνοντας κι άλλο γκολ, όμως δεν πήρε κάτι περισσότερο, έμεινε στο -2 από την κορυφή και η Έβερτον παραμονεύει για την 5άδα με ματς λιγότερα απ' όλες όσες βρίσκονται από πάνω της.

 

 

Στο «Amex Stadium» υπήρξε... αλληλοεξουδετέρωση ανάμεσα σε Μπράιτον και Φούλαμ που έμειναν στο 0-0 και κάπως έτσι η μεταξύ τους διαφορά στη βαθμολογία διατηρήθηκε στους πέντε βαθμούς, με τους «γλάρους» πάνω από την επικίνδυνη ζώνη και τους «cottagers» στην πρώτη από τις τρεις θέσεις που οδηγούν στην Τσάμπιονσιπ την επόμενη σεζόν. Έφτιαξε φάσεις για γκολ η Μπράιτον αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκε, το έψαξε στο φινάλε η Φούλαμ για να πάρει το μεγάλο «διπλό» αλλά δεν τα κατάφερε ούτε εκείνη.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης