Με Έιμπραχαμ νίκησε το άγχος και προκρίθηκε (vids)

Η Τσέλσι δεν ήταν όσο χαλαρή θα ήθελε, όμως κατάφερε να φτάσει στο 3-1 επί της Λούτον στο χιονισμένο «Στάμφορντ Μπριτζ» με χατ-τρικ του Τάμι Έιμπραχαμ και να βρεθεί στους «16» του Κυπέλλου Αγγλίας. Απέναντι στην Μπάρνσλεϊ η ομάδα του Λάμπαρντ στον 5ο γύρο, καθυστέρησε η έναρξη του δευτέρου μέρους λόγω του... ρολογιού στ' αποδυτήρια της Μπάρνσλεϊ.  



Με Έιμπραχαμ νίκησε το άγχος και προκρίθηκε (vids)

Η Τσέλσι θα μπορούσε να είναι και πιο άνετη αν ο Κέπα κατάφερνε να σταματήσει τη μπάλα με το δεξί του χέρι στη συμπλήρωση του ημιώρου στην πρώτη τελική της Λούτον στο παιχνίδι. Ο Τάμι Έιμπραχαμ με τη βοήθεια του Βέρνερ και του Τζέιμς είχε καταφέρει να σκοράρει δυο φορές στα πρώτα 17 λεπτά, αρχικά στο 11' με πλασέ από γύρισμα του Γερμανού συναδέλφου του και έπειτα από τρομερή σέντρα του Ρις Τζέιμς και ψιλοκρεμαστή δική του κεφαλιά για το 2-0. Ο Κέπα που βρέθηκε στην εστία της ομάδας του Λάμπαρντ, στο 30' απέτυχε να σταματήσει με το δεξί χέρι το σουτ του Κλαρκ στο 30' για το 2-1.

Οι «μπλε» ήξεραν ότι έπρεπε να βρουν περισσότερα γκολ για να είναι ήσυχοι στο παιχνίδι και με αυτό το σκεπτικό πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο ημίχρονο. Μέχρι το 60' περιόρισαν πολύ την Λούτον κλείνοντάς τη στα καρέ της, ωστόσο, η μεγαλύτερη ευκαιρία ήταν μια προβολή του Πούλισικ στο 50' που πήγε πάνω στον Σλούγκα κι αυτός έδιωξε μακριά. Στη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα οι φιλοξενούμενοι βγήκαν μπροστά από λάθος του Τζέιμς, η μπάλα έφτασε από δεξιά στην περιοχή στον Κόρνικ κι αυτός έκανε την τελική με τον Κέπα ν' απλώνει το αριστερό χέρι για να διώξει! Όλα τελείωσαν στο 74' με τον Έιμπραχαμ να ολοκληρώνει το προσωπικό του χατ-τρικ με κοντινό πλασέ έπειτα από πανέμορφη συνεργασία των Γκίλμουρ και Χάντσον – Οντόι για το τελικό 3-1.

Στο 85ο λεπτό ο Τίμο Βέρνερ προσπάθησε να εξιλεωθεί και πάλι όμως απέτυχε... Κέρδισε πέναλτι σε τρομερή κάθετη μπαλιά του Κόβασιτς, ανέλαβε την εκτέλεση όμως ο Σλούγκα απέκρουσε...

 

 

 

 

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τσέλσι: Κέπα, Τζέιμς, Κρίστενσεν, Ζούμα, Έμερσον, Μάουντ (84' Κόβασιτς), Γκίλμουρ, Ζίγιεχ (77' Χάβερτς), Βέρνερ, Πούλισικ (70' Χάντσον – Οντόι), Έιμπραχαμ (77' Ζιρού)

Λούτον: Σλούγκα, Μπρι (61' Λούα – Λούα), Λόκιερ, Ρέι (46' Ποτς), Μπράντλεϊ, Νέισμιθ (76' Μονκούρ), Τάνκλιφ (61' Μπέρι), Ντρούσμπερι Χολ, Κλαρκ, Κόρνικ (60' Κόλινς), Μπανζού

Κώστας Ζάλιαρης