Σερί και 2η θέση για τη Σίτι!

Δίχως να συναντήσει κάποιο πρόβλημα η Μάντσεστερ Σίτι έφτασε στο 4-0 επί της Κρίσταλ Πάλας στο Etihad, έφτασε στις 15 αναμετρήσεις δίχως ήττα σε όλες τις διοργανώσεις, έφτασε στη 2η θέση της βαθμολογίας και απειλεί και την πρωτοπόρο, Γιουνάιτεντ, έχοντας ματς λιγότερο!  



Σερί και 2η θέση για τη Σίτι!

Οι «πολίτες» του Πεπ Γκουαρδιόλα είχαν πρωταγωνιστές τον Τζον Στόουνς με δυο γκολ και τον Κέβιν Ντε Μπρόινε που έφτασε στις 100 ασίστ από την ημέρα που φόρεσε την γαλάζια φανέλα του συλλόγου του Μάντσεστερ.

Ο Βέλγος έφτιαξε το πρώτο γκολ του Άγγλου που σκόραρε με κεφαλιά στο 26ο λεπτό της αναμέτρησης, ενώ, το δεύτερο προσωπικό του τέρμα με το οποίο διαμόρφωσε το 3-0 ήρθε στο 68', όταν έπειτα από κεφαλιά του Ρούμπεν Ντίας και απόκρουση του Γκουαΐτα, ο εκ των στόπερ της Σίτι εκμεταλλεύτηκε το ριμπάουντ για να σκοράρει.

Στο 56' είχε μεσολαβήσει το 2-0 με τον Ιλκάι Γκουντογκάν που απόσταση έπειτα από κακή απομάκρυνση της άμυνας της Πάλας, εξαπέλυσε τρομερό σουτ για να νικήσει τον πορτριέρε των Λονδρέζων. Ο Στέρλινγκ έκλεισε το σκορ του αγώνα στο 88' για το τελικό 4-0 με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ. 

Με αυτή τη νίκη η Σίτι έφτασε στα 15 ματς δίχως ήττα σε όλες τις διοργανώσεις, στις 8 σερί νίκες σε κάθε «μέτωπο», στο -2 από την κορυφή – με την Λίβερπουλ να πέφτει στην 4η θέση – και μάλιστα έχει και ματς λιγότερο από την πρωτοπόρο Γιουνάιτεντ και τις υπόλοιπες της 5άδας!

Μάλιστα, η διαφορά τερμάτων είναι στο +6 από τους «κόκκινους διαβόλους», στο +4 από την Λέστερ και στα ίσια με τους «κόκκινους» σε μια τρομερή σεζόν όπως εκτυλίσσεται! 

Κώστας Ζάλιαρης