Πρώτα ανησύχησε και μετά κλείδωσε τον τελικό η Τότεναμ!

Για... ένα γόνατο το VAR διευκόλυνε την αποστολή της Τότεναμ που απέφυγε την ισοφάριση και το άγχος και «καθάρισε» την Μπρέντφορντ με το τελικό 2-0 για να βρεθεί στον μεγάλο τελικό του φετινού Λιγκ Καπ στο «Γουέμπλεϊ»! Ξανά γκολ ο Σον μετά το τέρμα και την ασίστ απέναντι στη Λιντς το Σάββατο, ευκαιρία για πρώτο τρόπαιο έπειτα από το 2008 για το κλαμπ του Λονδίνου!  



Πρώτα ανησύχησε και μετά κλείδωσε τον τελικό η Τότεναμ!

Η Τότεναμ ασφαλώς και ήξερε πως δεν έπρεπε να χαθεί αυτή η ευκαιρία για παρουσία στον μεγάλο τελικό του Λιγκ Καπ και τη διεκδίκηση ενός τροπαίου, που εφόσον το κατακτήσει θα είναι το πρώτο της έπειτα από το 2008. Από το 12ο λεπτό με τη σέντρα του Ρεγκιλόν – που δεν κόλλησε κορονοϊό στο πάρτι όπου συμμετείχε, σε αντίθεση με τους Λο Σέλσο και Λαμέλα – ο Σισοκό με παλικαρίσια κεφαλιά έκανε το 1-0.

Ο πορτιέρε της Μπρέντφορντ, Ντέιβιντ Ράγια απέκρουσε εντυπωσιακά μια προσπάθεια του Λούκας Μόουρα και αρνήθηκε το δεύτερο γκολ για την ομάδα του Μουρίνιο που είχε τον απόλυτο έλεγχο.

Οι φιλοξενούμενοι στο Tottenham Hotspur Stadium παρέμεναν μέσα στο ματς από τη στιγμή που το σκορ ήταν εύθραυστο και η Μπρέντφορντ κατάφερε να βρει δίχτυα στο δεύτερο μέρος! Ο Πίνοκ με μια πρώτη κεφαλιά και τη βοήθεια του Τόνεϊ συνείσφερε στο γκολ, το οποίο όμως δεν μέτρησε για οφσάιντ στο ... γόνατο του τελευταίου που παρενέβη και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

 

 

Κι αφού δεν έγινε εκεί η ισοφάριση για το... γόνατο που προεξείχε, ήρθε το 2-0 στο 69ο λεπτό από την Τότεναμ με τον Σον έπειτα από αντεπίθεση, όπως είναι και ο αγαπημένος τρόπος ανάπτυξης της ομάδας του Ζοσέ Μουρίνιο.

Ο Πορτογάλος έγινε πλέον ο τρίτος που φτάνει στον τελικό του Λιγκ Καπ με τρεις διαφορετικές ομάδες μετά τους Ρον Άτκινσον (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σέφιλντ Γουένσντεϊ και Άστον Βίλα) και Ρον Σόντερς (Νόριτς, Μάντσεστερ Σίτι και Άστον Βίλα). Το ματς ολοκληρώθηκε με δοκάρι του Ντομπελέ στο 79ο λεπτό και την αποβολή του ΝταΣίλβα για την Μπρέντφορντ στο 84' για σκληρό χτύπημα - έστω και άθελά του - στον Χόιμπιεργκ. 

Ένατη παρουσία στον τελικό της διοργάνωσης για την Τότεναμ, με πιο πρόσφατη αυτή του 2015 όπου ηττήθηκε 2-0 από την Τσέλσι. 

Κώστας Ζάλιαρης