Στα ημιτελικά με... λυτρωτές Καβάνι και Μαρσιάλ η Γιουνάιτεντ! (vids)

Αν και θα μπορούσε να έχει αποβληθεί στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου της αναμέτρησης με την Έβερτον, ο Έντινσον Καβάνι σκόραρε στο 88', ο Μαρσιάλ στις καθυστερήσεις έγραψε το τελικό 2-0 και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεπέρασε το εμπόδιο της Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ» για να βρεθεί στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ! Πρόκριση και για την Τότεναμ που πέρασε από το Στόουκ με το υπέρ της 3-1.  



Στα ημιτελικά με... λυτρωτές Καβάνι και Μαρσιάλ η Γιουνάιτεντ! (vids)

Με τους Μπρούνο Φερνάντες και Πολ Πογκμπά στο χώρο του κέντρου να κυριαρχούν τουλάχιστον στο πρώτο ημίωρο και τον Γκρίνγουντ να προσπαθεί να τρέξει στην πλάτη της άμυνας της 'Έβερτον, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε ρόλο οδηγού στο παιχνίδι, μέχρι ν' αρχίσει να παίρνει μπάλα και να παίζει από τον άξονα η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι.

Οι πιο δραστήριοι από πλευράς «ζαχαρωτών» ήταν οι Σίγκουρντσον, Γκόντφρεϊ και Ιγουόμπι, όμως ο Ντιν Χέντερσον δεν ανησύχησε ιδιαίτερα στις στιγμές που έφτιαξαν οι παίκτες του Σόλσκιερ στα τελειώματα του πρώτου μέρους.

Ο Πολ Πογκμπά συνέχισε να είναι ο ποδοσφαιριστής από τα πόδια του οποίου περνούσε το μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με την Έβερτον να χρειάζεται να βάλει περισσότερο στο ματς τον Κάλβερτ – Λιούιν και να τροφοδοτηθεί πολύ περισσότερο απ' ότι συνέβαινε στο πρώτο ημίχρονο. Ο Καβάνι είναι πολύ τυχερός που δεν υπάρχει VAR στο Λιγκ Καπ και δεν τιμωρήθηκε αυστηρά όταν στο 52' έπιασε τον Μίνα από τον λαιμό και τον σώριασε στο έδαφος.

Το ματς χάλασε αρκετά και με τις αλλαγές που δεν βοήθησαν ούτε άλλαξαν προς το καλύτερο την αναμέτρηση, όμως ο Καβάνι στο 88΄κατάφερε ν' αποτρέψει την ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι! Ο Matador σκόραρε με πολύ δυνατό σουτ από πάσα του Μαρσιάλ για το 1-0 με το οποίο έγινε το βήμα για τη Γιουνάιτεντ ώστε να βρεθί στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ. Δοκάρι είχε στις καθυστερήσεις ο Μπρούνο Φερνάντες και στο 96' σε αντεπίθεση με πλασέ ο δημιουργός του πρώτου γκολ διαμόρφωσε το τελικό 2-0. 

 

 

 

 

Νωρίτερα η Τότεναμ έφτασε εύκολα στο τελικό 3-1 απέναντι στη Στόουκ εκτός έδρας για ν' απέχει πλέον δυο παιχνίδια από το πρώτο της τρόπαιο έπειτα από το 2008. Ο Γκάρεθ Μπέιλ με κεφαλιά και με το τρίτο του τέρμα μετά την επιστροφή του από τη Ρεάλ Μαδρίτης άνοιξε το σκορ για τα «σπιρούνια» στο 22ο λεπτό, με τους παίκτες του Μουρίνιο να έχουν ευκαιρίες για να αποκτήσουν άνετο αβαντάζ νίκης από το πρώτο μέρος, όμως να μην καταφέρνουν να σκοράρουν.

Στο 53' το ματς ήρθε στα ίσια από τους «πότερς» με τον Τόμσον να νικάει με ωραίο τελείωμα τον Γιορίς για το 1-1, ωστόσο, στο τελευταίο 20λεπτο η Τότεναμ έκανε το καθήκον της και πέρασε στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ. Στο 70' με τρομερό σουτ από μακρινή απόσταση ο Ντέιβις έκανε το 2-1 και ο Κέιν στο 81ο λεπτό διαμόρφωσε το αποτέλεσμα της αναμέτρησης...

Κώστας Ζάλιαρης