Στα ημιτελικά η αμείλικτη Σίτι, ιστορική πρόκριση για Μπρέντφορντ

Καθαρίζοντας με συνοπτικες διαδικασίες το ματς με την Άρσεναλ στο δεύτερο ημίχρονο, η Μάντσεστερ Σίτι έφτασε στο 4-1 απέναντι στους «κανονιέρηδες» και στο Λονδίνο συνεχίζει στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ με στόχο την επίδοση – ρεκόρ στον θεσμό που είναι οι 8 κατακτήσεις. Πρώτη φορά σε ημιτελικό διοργάνωσης στα 131 ιστορίας της η Μπρέντφορντ με το 1-0 επί της Νιούκαστλ!  



Στα ημιτελικά η αμείλικτη Σίτι, ιστορική πρόκριση για Μπρέντφορντ

Με τον Γκάμπριελ Ζέσους στο 3ο λεπτό να παίρνει την σέντρα του Ζιντσένκο και να σκοράει και με τη Σίτι να έχει κατοχή μπάλας στο 89% στο πρώτο δεκάλεπτο, το ματς έδωσε σε όλους την εντύπωση πως θα πήγαινε πολύ εύκολα στην ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα... Παρ' όλα αυτά, οι «κανονιέρηδες» άρχισαν μετά τα πρώτα 15 λεπτά να παίζουν αρκετά καλύτερα, να έχουν κίνηση χωρίς τη μπάλα, να εκμεταλλεύονται την ταχύτητα του Μαρτινέλι για να τρέξει στην πλάτη της άμυνας και στο 32' ήρθε η ισοφάριση!

Ο Λακαζέτ πήρε την σέντρα του Βραζιλιάνου και έγραψε το 1-1 από το δεύτερο δοκάρι, με το γκολ αυτό να δίνει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στους Λονδρέζους. Και μπορεί να ήταν με τη μοναδική τελική εντός στόχου για την Άρσεναλ αυτό το τέρμα, όμως, ήταν αρκετό για να αλλάξει τις ισορροπίες και να ξαναβάλει τους γηπεδούχους ξανά στο κόλπο της πρόκρισης στα ημιτελικά.

Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες άργησαν να βρουν σταθερά πατήματα και στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν αρκετά ανήσυχο το ματς με λάθη. Δυστυχώς για την Άρσεναλ, ο Μαρτινέλι, μόλις στο δεύτερο παιχνίδι του μετά την επιστροφή του από σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο το καλοκαίρι, αναγκάστηκε ν' αποχωρήσει με πόνο που του είχε προκληθεί από το πρώτο ημίχρονο έπειτα από ένα χτύπημα από τον Στέφεν.

Ο ρυθμός αυξήθηκε όταν πλέον άρχισαν οι επιθέσεις και στο 55' ήρθε το δεύτερο γκολ της Σίτι με μια στιγμή που θα στοιχειώνει τα όνειρα του Ρούναρσον για πολύ καιρό... Ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας της Άρσεναλ έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του σε εκτέλεση φάουλ του Μαχρέζ και την μάζεψε από τα δίχτυα, με τους «πολίτες» να παίρνουν το προβάδισμα στον προημιτελικό του «Έμιρεϊτς».

Όλα τελείωσαν στο 59' με τη Σίτι να κλειδώνει την παρουσία της στους «4» του φετινού Λιγκ Καπ, με τον Φόντεν να παίρνει την μπαλιά – τρύπα για να φύγει απέναντι από τον Ρούναρσον και να τον «κρεμάει» για το 3-1. Ίσως και να ήταν λίγο εκτεθειμένος ο Άγγλος επιθετικός από την πάσα του Φερναντίνιο, αλλά δεν υπάρχει VAR στο Λιγκ Καπ. Η ομάδα του Πεπ μάλλον βρήκε το πρόσφορο έδαφος για το ξέσπασμα που ψάχνει τον τελευταίο καιρό κι έτσι στο 73' βρήκε και τέταρτο γκολ με τον Λαπόρτ να σκοράρει από σέντρα του Φόντεν. Και παρά το 4-1, ο Πεπ πέταξε στο ματς και τον Σέρχιο Αγουέρο! Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν το πρέσινγκ, οι Λονδρέζοι προσπάθησαν να παίξουν μέχρι τέλους δίχως να παραδώσουν τα όπλα και η Σίτι πέρασε τελικά με άνεση στους «4». 

Νωρίτερα η Μπρέντφορντ για πρώτη φορά στην ιστορία της εξασφάλισε πρόκριση σε ημιτελικά διοργάνωσης, με το 1-0 επί της Νιούκαστλ. Οι «καρακάξες» δεν είναι ότι... άφησαν τον θεσμό για να επικεντρωθούν στο πρωτάθλημα, με τον Στιβ Μπρους να κάνει λόγο για μεγάλη χαμένη ευκαιρία σε μια βραδιά που η ομάδα του δεν απέδωσε όπως θα έπρεπε. Ο Τζος Ντασίλβα στο 66ο λεπτό με ωραίο αριστερό βολέ ήταν ο σκόρερ της αναμέτρησης, με τους bees να έχουν δοκάρι με τον Γκόντος και μεγάλη ευκαιρία με τον Κάνος στο πρώτο μέρος όταν και κυριαρχούσαν απόλυτα στο παιχνίδι. Η ομάδα του Τόμας Φρανκ έπαιξε στον προημιτελικό έχοντας σερί 13 αγώνων δίχως ήττα και στο 14ο ματς με καλό αποτέλεσμα πήρε και το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά του φετινού Λιγκ Καπ.

Κώστας Ζάλιαρης