Θυμήθηκαν τα παλιά και... το διασκέδασαν! (vid)

Αναβιώνοντας το μεταξύ τους ντέρμπι στην Πρέμιερ Λιγκ έπειτα από περίπου 17 χρόνια, οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λιντς το διασκέδασαν στο «Ολντ Τράφορντ» και σταμάτησαν στο τελικό 6-2 ενώ θα μπορούσε το σκορ να έχει γίνει... διαστημικό με τόσες χαμένες ευκαιρίες! Δυο γκολ μέχρι το 3', μαγική εμφάνιση και αποχώρηση λόγω τραυματισμού για τον ΜακΤόμινεϊ, στην 3η θέση η ομάδα του Σόλσκιερ! 



Θυμήθηκαν τα παλιά και... το διασκέδασαν! (vid)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέσα σε 37' λεπτά είχε καταφέρει να κλειδώσει τη νίκη, αν και με τον ρυθμό που είχε το ματς και την άρνηση της Λιντς να παίξει άμυνα, αποφασίζοντας να συνεχίσει τις επιθέσεις μέχρι τέλους όποιο κι αν ήταν το σκορ, ουδείς μπορούσε να παραμείνει ήρεμος. 

Στα πρώτα τρία λεπτά, πρώτα με δυνατό δεξί σουτ εκτός περιοχής με τη μία από ασίστ του Μπρούνο κι έπειτα φέρνοντας μπροστά του τη μπάλα ωραίο τρόπο και άψογο τελείωμα από μπαλιά - τρύπα του Μαρσιάλ, ο ΜακΤόμινεϊ έκανε το 2-0! 

Ο νεαρός χαφ ήταν πραγματικά... μαγικός στο παιχνίδι, έκοβε κι έραβε στη μεσαία γραμμή, έγινε ο πρώτος στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ που σκόραρε δυο φορές στα πρώτα τρία λεπτά ενός αγώνα, είχε ασίστ αργότερα και αποχώρησε... νωρίτερα από τους υπόλοιπους λόγω μυϊκού τραυματισμού. 

Στο 20ο λεπτό από προσπάθεια του Μαρσιάλ που μπλοκαρίστηκε εντός περιοχής ο Μπρούνο Φερνάντες - που στην αρχή της φάσης είχε αφήσει άψογα για τον Φρεντ στο χώρο του κέντρου - με δυνατό σουτ ανέβασε κι άλλον τον δείκτη του σκορ κι ενώ ο Μπάμφορντ προσπαθούσε ν' απειλήσει τον Ντε Χέα, ήρθε και τέταρτο γκολ για τη Γιουνάιτεντ πριν την ανάπαυλα. Ο Λίντελοφ από μια πρώτη κεφαλιά του Μαρσιάλ στο 37' έπειτα από εκτέλεση κόρνερ έκανε το 4-0, με την Λιντς ν' αντιδρά με την κεφαλιά του Κούπερ στο 41' για το 4-1 του πρώτου μέρους. 

Τα πράγματα δεν ηρέμησαν καθόλου στο δεύτερο ημίχρονο, το παιχνίδι ήταν... ροντέο και πραγματικά ήταν από τα πιο απολαυστικά ολόκληρης της φετινής αγωνιστικής περιόδου! 

Το 5ο γκολ ήρθε στο 66ο λεπτό από τον Ντάνιελ Τζέιμς που πρώτα με το κοντρόλ του έπειτα από την ασίστ του ΜακΤόμινεϊ άδειασε τον Άιλινγκ για να σκοράρει απέναντι από τον Μελιέ, ενώ, στο 70' ο Μπρούνο Φερνάντες ευστόχησε από την άσπρη βούλα για το 6-1. Το τελικό 6-2 διαμόρφωσε ο Ντάλας στο 73' με υπέροχο σουτ που θύμισε το πρώτο γκολ του Σαλάχ στο 7-0 της Λίβερπουλ επί της Κρίσταλ Πάλας. 

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πέτυχε τα περισσότερα γκολ σε ματς πρωταθλήματος από εκείνο το τρομερό 8-2 επί της Άρσεναλ στο «Ολντ Τράφορντ» το 2011 και το ντέρμπι με την Λιντς ήταν μια... ποδοσφαιρική όαση έπειτα από την οποία το σύνολο του Σόλσκιερ αναρριχήθηκε στην 3η θέση και μάλιστα με ματς λιγότερο από τους... τριγύρω! 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης