Εφτά τραγούδια θα σου πω για τα ρεκόρ της Λίβερπουλ σε κάθε θεσμό!

Πάνε 65 χρόνια σχεδόν από τότε που ο Μάνος Χατζιδάκις μας χάρισε το αριστουργηματικό τραγούδι «εφτά τραγούδια θα σου πω» για την ταινία Στέλλα και πιθανοτατα εκεί στο Λίβερπουλ, δεν το ξέρουν! Γιατί είναι βέβαιο πως θα το τραγουδούσαν το Σάββατο μετά την εμφατική νίκη με σκορ 7-0 επί της Κρίσταλ Πάλας! 



Εφτά τραγούδια θα σου πω για τα ρεκόρ της Λίβερπουλ σε κάθε θεσμό!

Ήταν ένα ματς που έστειλε πολύ κόσμο να ψάχνει τα αρχεία για ανάλογα επιτεύγματα. Και σίγουρα θα το τραγουδούσαν ξανά, και πιο... δυνατά, γιατί θα έβρισκαν μία εκπληκτική επίδοση της Λίβερπουλ και στους άλλους θεσμούς και κυρίως, αρκετά πρόσφατη! 

Σε όλες σχεδόν τις ομάδες για να βρει κανείς την μεγαλύτερη εντός ή εκτός έδρας νίκη τους θα πρέπει να ανατρέξει στον προηγούμενο αιώνα, μερικές φορές ακόμα και στον... 19ο! 

Η Λίβερπουλ είχε δύο εκτός έδρας νίκες με 7-0 το Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 1896! 

Όμως, είναι η μόνη ομάδα που έχει να επιδείξει ανάλογα εκτός έδρας σκορ σε όλους τους θεσμούς που έχει λάβει μέρος μετά το 2000!

Αρχή έκανε με το μεγαλύτερο εκτός έδρας σκορ της ιστορίας της σε αγώνα για τον 4ο γύρο του Λιγκ Καπ στο γήπεδο της Στόουκ, στις 29/11/2000. Σκορ 8-0 με τρία γκολ από τον Ρόμπι Φάουλερ και από ένα των Σμίτσερ, Τσίγκε, Μπάμπελ, Χίπια και Μέρφυ. 

Ακολούθησε το Κύπελλο Αγγλίας όπου στις 21/3/2006 βρέθηκε να φιλοξενείται από την Μπέρμιγχαμ στον έκτο γύρο και τη φιλοδώρησε με 7 γκολ χωρίς απάντηση. Δράστες ο Κράουτς με δύο γκολ, με ένα οι Μοριέντες, Χίπια, ο Τζιμπρίλ Σισσέ, ο Ρίισε και ένα ο αντίπαλος που ήταν και.... έντονα φιλόξενος, Τεμπιγύ, σε βάρος της ομάδας του.

Και φτάνουμε, πολύ πρόσφατα, τον Οκτώβρη του 2017, σε νέο 7-0 επί της Μάριμπορ σε παιχνίδι για το Τσάμπιονς Λιγκ, που ισοφάρισε το αντίστοιχο επίτευγμα των Μαρσέϊγ, Σαχτάρ για εκτός έδρας νίκη. Τα γκολ στην Σλοβενία πέτυχαν ο Αλεξάντερ ¶ρνολντ, ο Τσάμπερλεϊν, ο Κουτίνιο, ενώ δύο παίκτες σκόραραν από δυο γκολ. 

Ήταν οι Φιρμίνο και Σαλάχ οι οποίοι κατά σύμπτωση πέτυχαν πάλι από δύο γκολ, όπως ακριβώς και στον αγώνα με την Κρίσταλ Πάλας, που αποτελεί πλέον το ρεκόρ εκτός έδρας νίκης του συλλόγου.

Θεόδωρος Πέππας