Η Λίβερπουλ ισοπέδωσε την Πάλας με εφτά γκολ! (vid)

Αν και ήταν το τρίτο παιχνίδι της Λίβερπουλ σε μόλις έξι μέρες, αν και ήταν πρωί Σαββάτου, αν και προερχόταν από ντέρμπι με την Τότεναμ, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έφτασε στο επιβλητικό και αξιοσημείωτο για τη σεζόν, 7-0 απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας στο Λονδίνο! Δυο γκολ ο Σαλάχ, τρομερό τέρμα από τον Χέντερσον, έπαιξε για πρώτη φορά φέτος ο Τσάμπερλεϊν, στις 28 ασίστ από το καλοκαίρι του 2018 έφτασε ο Ρόμπερτσον. 



Η Λίβερπουλ ισοπέδωσε την Πάλας με εφτά γκολ! (vid)

Όταν από το 3ο λεπτό ένα παιχνίδι εκτός έδρας που θα μπορούσε να εγκυμονεί κινδύνους προσφέρει γκολ, τότε τα πράγματα συνήθως πηγαίνουν πολύ καλά.

Ο Μιναμίνο με ωραίο κοντρόλ και σουτ από τη μικρή περιοχή από ασίστ του Μανέ από δεξιά έγινε ο 7ος Ιάπωνας που σκοράρει στην Πρέμιερ Λιγκ, η Λίβερπουλ απέκτησε το προβάδισμα και όλα πήραν το δρόμο τους.

Μάλλον η τύχη και γενικότερα η μοίρα της αναμέτρησης έδειξε στους Λονδρέζους τι θα επακολουθούσε όταν στο 24' ο Αγιού από δεξιά αντί να σερβίρει έτοιμο γκολ στον Ζαχά του έκανε την χειρότερη πάσα προς τα πίσω και χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία για ισοφάριση.

Στο 35' με ωραίο γύρισμα του κορμιού του και δυνατό σουτ εντός περιοχής ο Μανέ έκανε το 2-0, ο Φιρμίνο στο 44' σε εξαιρετική αντεπίθεση από μπαλιά του Ρόμπερτσον προς το δεύτερο δοκάρι ανέβασε κι άλλον τον δείκτη του σκορ, μέχρι να έρθει ο αρχηγός να πετύχει ένα καταπληκτικό γκολ.

Στο 52' ο Χέντερσον πήρε την ασίστ του Αλεξάντερ – Άρνολντ χαμηλά και με απίθανο σουτ στην κίνηση έγραψε το 4-0 για τους Πρωταθλητές Αγγλίας. Ακολούθησε το 6-0 από τον Ρομπέρτο Φιρμίνο που πέτυχε κι εκείνος δυο τέρματα στο ματς, με ωραίο τσιμπηματάκι πάνω από τον Γκουαΐτα στο 68' και ανέλαβε δράση ο Σαλάχ για το τελικό σκορ.

Είχε περάσει στο παιχνίδι με αλλαγή στο 57ο λεπτό, στο 81' σχεδόν... άθελά του βρέθηκε στην πορεία μιας κεφαλιάς του Μάτιπ για να στείλει με το κεφάλι τη μπάλα στα δίχτυα αλλάζοντας την πορεία προς την εστία, ενώ στο 84' με εξαιρετικό αριστερό σουτ διαμόρφωσε το 7-0 της αναμέτρησης.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Άντι Ρόμπερτσον με το γέμισμα προς τον Φιρμίνο λίγο πριν την ανάπαυλα, έφτασε στις 28 ασίστ από την έναρξη της σεζόν 2018-2019, όσες έχει μονάχα στο ίδιο χρονικό διάστημα και ο Κέβιν Ντε Μπρόινε. Μόνο που για τον Σκωτσέζο είναι σπουδαία επίδοση καθώς είναι αριστερός μπακ κι όχι δημιουργός όπως ο Βέλγος!

Η Λίβερπουλ για τρίτη διαδοχική σεζόν θα κάνει Χριστούγεννα στην κορυφή, αφού δεν έχει ν' ανησυχεί για τίποτα αυτή τη στιγμή, με την Τότεναμ στο -6 μέχρι να παίξει κι εκείνη...

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης