Η περίπτωση του Λουκάκου δείχνει πως κάτι πάει στραβά στα αποδυτήρια της Γιουνάιτεντ!

Όποιος είδε την Ίντερ να κερδίζει με ανατροπή στη Σαρδηνία την Κάλιαρι μπορεί να βεβαιώσει κι πάλι πως ο Ρομελου Λουκάκου έχει ξαναβρεί τον χαμένο του εαυτό με τη φανέλα των νερατζούρι! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  



Η περίπτωση του Λουκάκου δείχνει πως κάτι πάει στραβά στα αποδυτήρια της Γιουνάιτεντ!

Ο Βέλγος σέντερ φορ συνεχίζει να σκοράρει για πλάκα στη φετινή σεζόν και εκθέτει διαρκώς τους ανθρώπους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. 

Όποιος κι αν ήταν αυτός που αποφάσισε ότι δεν χρειαζόταν πλέον στο Ολντ Τράφορντ, πρέπει να χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο! 

Ο Βέλγος κυνηγός έχει πετύχει όλων των ειδών τα γκολ με τη φανέλα της Ίντερ από τη στιγμή που άφησε τη βορειοδυτική Αγγλία για να μετακομίσει στη Λομβαρδία.

Παρά το στραπάτσο που έπαθε η Ίντερ με τον αποκλεισμό, όχι μόνο από το Champions League αλλά ακόμα και από τη συνέχεια του Europa League, ο Λουκάκου τη δική του φήμη την έχει ενισχύσει με τα γκολ που βάζει. 

Το τρίτο γκολ της Ίντερ σε αυτή τη νίκη στην Σαρδηνία, εναντίον της Κάλιαρι, ήταν πραγματικά εκπληκτικό αφού πήρε την μπάλα κάτω από τη σέντρα την πέταξε μπροστά και έκανε σπριντ ξεπερνώντας και τον τερματοφύλακα σκοράροντας στο κενό τέρμα!

Η αλήθεια είναι πως όχι μόνο σκοράρει αλλά έχει ξαναβρεί και τα κιλά του και την φόρμα του αφήνοντας την τοξικότητα των αποδυτηρίων στο Ολντ Τράφορντ. 

Είναι ολοφάνερο πως κάτι πάει στραβά στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ γιατί δεν μπορεί παίκτες με σπουδαία παρουσία με καλό όνομα και με ποιότητα, πριν την Γιουνάιτεντ να παίζουν καλά, εκεί να μην μπορούν να πάρουν τα πόδια τους και να ξανά βρίσκουν τον εαυτό τους κάπου αλλού! 

Ο Λουκάκου είναι μία τέτοια περίπτωση και πραγματικά πρέπει να αναρωτηθεί ο Σόλσκιερ αν ήταν σωστό να τον αφήσει πέρσι να φύγει. 

Από την άλλη για τον ίδιο τον Βέλγο αυτή η επιλογή αποδεικνύεται σωτηρία τουλάχιστον σε προσωπικό επίπεδο, εάν υπολογίσουμε πως θέλει να είναι στην βασική ομάδα της χώρας του στο επερχόμενο Euro.

Το ζητούμενο παραμένει για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ποιο είναι το πρόβλημά που εμποδίζει εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές να τις προσφέρουν αυτά που θα ήθελε ο κόσμος της. 

Και εκεί πρέπει να μπει και ένα μεγάλο ερωτηματικό όσον αφορά το πόσο λάθος πιθανώς έχει χρησιμοποιηθεί ο Πολ Πογκμπά όλα αυτά τα χρόνια. 

Από την άλλη περίπτωση, ο Γάλλος Παγκόσμιος Πρωταθλητής δεν δείχνει μέσα στο γήπεδο την ίδια διάθεση με αυτή που έδειχνε ο Λουκάκου ακόμα και όταν δεν του έβγαιναν πράγματα στον αγωνιστικό χώρο όταν ήταν με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. 

Και η τωρινή του εικόνα, και η επιστροφή του σε μία πολύ εντυπωσιακή φόρμα, σίγουρα χαροποιεί οποιονδήποτε είναι λάτρης του ωραίου ποδοσφαίρου.

Το ερώτημα ωστόσο παραμένει: Μήπως τελικά δεν φταίνε οι παίκτες αλλά το περιβάλλον που τους κάνει να αποτυγχάνουν στην Γιουνάιτεντ;