«Σπιρουνάτο» αφεντικό με θρυλικό Κέιν! (vids)

Η Τότεναμ αλά... Ζοσέ Μουρινίο way, χτύπησε όπως έπρεπε την Άρσεναλ και με τον Χάρι Κέιν να γίνεται ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου με 11 τέρματα, επικράτησε 2-0 για να επανέλθει στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ! Με τον Βάρντι να σκοράρει στο 90’ η Λέστερ επιβλήθηκε 2-1 της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. 



«Σπιρουνάτο» αφεντικό με θρυλικό Κέιν! (vids)

Με τη σφραγίδα του Ζοσέ Μουρίνιο φαρδιά – πλατιά στον τρόπο παιχνιδιού της Τότεναμ, τα «σπιρούνια» έκαναν ανεπανόρθωτη ζημιά στην Άρσεναλ στο μεγάλο ντέρμπι και χάρισαν μια σπουδαία νίκη στους οπαδούς τους που επέστρεψαν έπειτα από πολλούς μήνες στις εξέδρες του γηπέδου! Όσο κι αν οι «κανονιέρηδες» προσπαθούσαν ν’ αναπτυχθούν και να έχουν υπομονή στο παιχνίδι τους αναζητώντας διαδρόμους όταν έφταναν στα όρια της περιοχής του Γιορίς, η Τότεναμ με τα τρομερά ξεπετάγματά της προς την επίθεση σκόραρε δυο φορές σε υποδειγματικό τρανζίσιον.

Το 1-0 έγινε στο 13ο λεπτό μόλις στην πρώτη φορά που η ομάδα του Μουρίνιο πέρασε το χώρο του κέντρου... Ο Κέιν πέταξ τη μπάλα από αριστερά στον Σον, αυτός έφτασε μέχρι ένα σημείο όπου μπορούσε πλέον να ζυγίσει απόλυτα το σουτ και τους χώρους της εστίας και άνοιξε το σκορ με εκπληκτικό τρόπο! Το δεύτερο γκολ ήρθε κι εκείνο με αντεπίθεση και πάλι από συνεργασία των Σον και Κέιν, με τον Νοτιοκορεάτη να αφήνει στον Άγγλο που του έκανε το overlap από αριστερά και τον χαρισματικό σκόρερ να φτάνει στα 11 τέρματα στο ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου με δυνατό σουτ που χτύπησε στο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-0! Αυτό ήταν και το υπ’ αριθμόν 250ο γκολ του Κέιν στην επαγγελματική του καριέρα (202 για την Τότεναμ, 32 για την εθνική Αγγλίας, 9 για τη Μίλγουολ, 5 για την Λέιτον Όριεντ και 2 για τη Λέστερ).

 

 

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό ήταν παρόμοιο με την Τότεναμ να κρατάει άμυνα και τους ποδοσφαιριστές του Μουρίνιο να καταφέρνουν με θάρρος να διατηρήσουν το προβάδισμά τους. Η Άρσεναλ όσο κι αν κυκλοφορούσε τη μπάλα φτάνοντας στην κατοχή μέχρι και στο 65%-70%, δεν μπορούσε ν’ απειλήσει ιδιαίτερα την εστία του Γιορίς πέρα από μια κεφαλιά του Λακαζέτ που έβγαλε ο Γάλλος πορτιέρε στο 67ο λεπτό με υπερένταση. Τα «σπιρούνια» δεν έκαναν φάση στο δεύτερο μέρος, όμως δεν χρειαζόταν και κάπως έτσι με το 2-0 έγιναν ξανά αφεντικά της πόλης, ο Κέιν έγραψε ιστορία και η ομάδα επανήλθε στην πρώτη θέση όπου το βράδυ του Σαββάτου είχε... διανυκτερεύσει εκεί η Τσέλσι.

 

 

 

 

Νωρίτερα, στο Bramall Lane, η Λέστερ πήρε νίκη στην εκπνοή χάρη στον Τζέιμι Βάρντι και με το τελικό 2-1 άφησε την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με μόλις έναν βαθμό στην τελευταία θέση της βαθμολογίας έπειτα από 11 αγωνιστικές. Οι «αλεπούδες» που προς το παρόν αρνούνται ν’ αφήσουν τη διεκδίκηση της κορυφής, προηγήθηκαν με τον Αγιόθε Πέρεθ στο 24’ έχοντας εκμεταλλευτεί την κόντρα σε σουτ από συμπαίκτη του και πετάχτηκε με δυνατό δεξί βολέ για να σκοράρει. Η απάντηση από πλευράς «λεπίδων» ήρθε στο 26’ με την κεφαλιά του ΜακΜπέρνι για το 1-1 κι ενώ όλα έδειχναν ότι το ματς θα ολοκληρωνόταν στην ισοπαλία, ο Βάρντι έκανε τη διαφορά. Στο 90’ από μπαλιά του Μάντισον έφυγε μόνος στην επίθεση και πλάσαρε σωστά για το τελικό 2-1, πανηγυρίζοντας έξαλλα και σπάζοντας με τάκλιν το σημαιάκι του κόρνερ, όντας μεγαλωμένος με αγάπη για την Σέφιλντ Γουένσντεϊ! 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης