Το σχέδιο Άγιαξ μπορεί να λειτουργήσει για τη Γιουνάιτεντ μόνο αν δώσει χρόνο σε Φαν Ντερ Σαρ και Όφερμαρς!

Στο περιθώριο των αγώνων των εθνικών ομάδων ήρθε στην επιφάνεια η επιθυμία του Μαρκ Όφερμαρς να δοκιμάσει κάτι καινούργιο στην καριέρα του και οι πληροφορίες αναφέρουν πως στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σκέφτονται την περίπτωσή του μαζί με τον εμβληματικό παλιό γκολκίπερ της ομάδας Φαν Ντερ Σαρ για το ρόλο των υπευθύνων ως τεχνικού διευθυντή και επικεφαλής σκάουτερ. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  



Το σχέδιο Άγιαξ μπορεί να λειτουργήσει για τη Γιουνάιτεντ μόνο αν δώσει χρόνο σε Φαν Ντερ Σαρ και Όφερμαρς!

Ο πρώην τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Έντουιν φαν ντερ Σαρ έχει ρόλο διοικητικό στον Άγιαξ και μετέχει μάλιστα στο Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου του Άμστερνταμ έχοντας όλα αυτά τα χρόνια καταφέρει με τη δουλειά που έχει κάνει να αλλάξει και πάλι το status της ομάδας σε πολύ υψηλό. 

Πριν οκτώ χρόνια, ο παλιός του συμπαίκτης και πρώην σταρ των Άρσεναλ και Μπαρτσελόνα, Μαρκ Όφερμαρς, ανέλαβε το ρόλο του σκάουτερ και σε αυτό το διάστημα ο Άγιαξ η αλήθεια είναι πως επανήλθε στα παλιά του επίπεδα ανακαλύπτοντας πραγματικά διαμάντια! 

Η περίπτωση των δύο σπουδαίων παλιών ποδοσφαιριστών και νυν διοικητικών παραγόντων, ιντριγκάρει την διοίκηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Εκτός της εξαιρετικής δουλειάς που έκαναν και οι δύο στο να εντοπίζουν νέους ποδοσφαιριστές που παραδοσιακά ο Άγιαξ ξέρει να εκτοξεύει την αξία τους, μπόρεσαν και να τους πουλάνε πανάκριβα. Ειδικά ο Έντουιν φαν ντερ Σαρ που ήταν αυτός που χειρίστηκε τη μετακίνηση Φαν Ντε Μπέεκ στη Γιουνάιτεντ το καλοκαίρι. 

Στα ανώτατα κλιμάκια στο Ολντ Τράφορντ, θεωρούν πως μία τέτοια κίνηση εκτός του ότι θα ενισχύσει πάρα πολύ τον σύλλογο από πλευράς πρεστίζ θα αφαιρέσει και πολλή πίεση από τον τωρινό εκτελεστικό διευθυντή Γούντγουορντ που χειρίζεται όλα τα μεταγραφικά θέματα το καλοκαίρι και στην περίοδο μεταγραφών του Γενάρη αλλά η πικρή αλήθεια είναι πως δεν τα καταφέρνει ιδιαίτερα καλά.

Αυτοί που είναι υπέρ μίας τέτοιας μετακίνησης των δύο Ολλανδών στην βορειοδυτική Αγγλία λένε πως χρειάζεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να επαναπροσδιορίσει τον τρόπο με τον οποίο κινείται στις μεταγραφές και να μπορεί να εντοπίζει η ίδια σπουδαίους παίκτες από μικρή ηλικία και να μην χρειάζεται να τους χρυσοπληρώνει αργότερα! 

Φυσικά υπάρχουν και αντίθετες απόψεις οι οποίες λένε πως μία τέτοια δουλειά θα μπορούσαν να την κάνουν κάποιοι άνθρωποι που έχουν περάσει από τον σύλλογο και είναι ήδη στη Βρετανία. Είτε έτσι είτε αλλιώς πάντως είναι μία συζήτηση που έχει πολύ ενδιαφέρον και η προσωπική μου γνώμη είναι πως σε περίπτωση που συμφωνήσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τον Όφερμαρς κυρίως, θα προσθέσει έναν εξαιρετικό επικεφαλής σκάουτερ στη δύναμη της που μπορεί να της αλλάξει τη δυναμική. 

Αλλά το ακόμη καλύτερο θα είναι να μετακινηθούν μαζί με τον Φαν Ντερ Σαρ του οποίου η παρουσία στο παρελθόν με πολύ μεγάλη επιτυχία μάλιστα κάτω από τα δοκάρια του συλλόγου, θα του δώσει και την απαραίτητη πίστωση χρόνου για να μπορέσει να υλοποιήσει τα σχέδια του και μαζί θα μπορέσουν να πείσουν και την ιεραρχία του συλλόγου πως θα αξίζει να επενδύσουν στο σχέδιο τους. 

Ό,τι κι αν συμβεί, είναι δεδομένο πως μπορεί να αποτελέσει μία κομβική καμπή σε αυτή την πορεία του συλλόγου οκτώ χρόνια μετά την Σερ Άλεξ εποχή...

Για να μπορέσει όμως να λειτουργήσει αυτό το σχέδιο Άγιαξ σε έναν σύλλογο με τέτοιες απαιτήσεις που είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το κυριότερο απ’ όλα εκτός από χρήμα, είναι να δοθεί στους ανθρώπους χρόνος για να το υλοποιήσουν. 

Αν πιστεύει κάποιος ότι με το που θα προσληφθούν σε έναν χρόνο η ομάδα θα γίνει πρωταθλήτρια τότε περπατάνε στον δρόμο της αποτυχίας πριν καν ξεκινήσουν!