Πέρασε από την Αθήνα η Λέστερ, τεράστια γκέλα η Τότεναμ

Με την δυσκολία και την ανησυχία που μπορεί να φανερώνει το τελικό 2-1 πέρασε η Λέστερ από την Αθήνα κάνοντας το 2x2 στο φετινό Γιουρόπα Λιγκ μετά και το ματς με την ΑΕΚ. Κάζο για την Τότεναμ που ηττήθηκε 1-0 από την Άντβερπ παρά την συμμετοχή των βασικών επιθετικών της στο δεύτερο ημίχρονο!  



Πέρασε από την Αθήνα η Λέστερ, τεράστια γκέλα η Τότεναμ

Η Λέστερ παρουσιάστηκε ορεξάτη στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ και το 2-0 στο πρώτο ημίχρονο διαμορφώθηκε με σχετική άνεση. Στο 17ο λεπτό ο Τζέιμι Βάρντι ανατράπηκε από τον Τσιντώντα για ν’ αναλάβει ο ίδιος την εκτέλεση του πέναλτι και ν’ ανοίξει το σκορ. Μερικά λεπτά αργότερα ο Κάσπερ Σμάιχελ νίκησε τον Λιβάια σε τεράστια ευκαιρία που είχε η Ένωση για να βάλει νέα δεδομένα στο ματς με την ισοφάριση, όμως, στο 40’ ο Τσάουντρι ολομόναχος έπειτα από εκτέλεση κόρνερ διπλασίασε τα τέρματα της Λέστερ!

Η ΑΕΚ κατάφερε ν’ αντιδράσει ταχύτατα στο δεύτερο ημίχρονο και θα μπορούσε σε διάστημα δυο λεπτών να φτάσει στην ισοφάριση! Πρώτα στο 48’ ο Μάνταλος βρήκε με τρομερή μπαλιά τον Τάνκοβιτς που περίμενε τη μπάλα και σούταρε δυνατά μετά το γκελ στο γρασίδι για να μειώσει σε 2-1, ενώ, στο 50’ με τους ίδιους πρωταγωνιστές, ο σκόρερ της «Ένωσης» σούταρε δυνατά και ψηλά με το αριστερό χάνοντας τεράστια στιγμή. Η ελληνική ομάδα ισορρόπησε κάπως την κατάσταση, η Λέστερ χρησιμοποίησε και τους Ιεανάτσο και Μπαρνς στην εξέλιξη του παιχνιδιού και το 2-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος δίχως κάτι ιδιαίτερο.

Απέναντι στην μετριότατη έως κακή Τότεναμ στο πρώτο μέρος, η Άντβερπ κατάφερε να εκμεταλλευτεί ένα μεγάλο λάθος στην άμυνα των Λονδρέζων για να προηγηθεί στο 31ο λεπτό. Ο Μπεν Ντέιβις ήταν εκείνος που έχασε την κατοχή της μπάλας, με τον Εμποκανί να παίρνει, να μοιράζει στον Ραφαέλοβ κι εκείνος με όλη την άνεση που είχε, σκόραρε για το 1-0. Μόλις δυο προσπάθειες στον στόχο σε όλο το πρώτο ημίχρονο τα «σπιρούνια» με τους Λο Σέλσο και Μπέργκβαϊν, αρκετά κακός ο Ντέλε Άλι.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου πέρασε στο ματς τους Σον, Λούκας Μόουρα και Λαμέλα, στο 58’ έβαλε και τον Κέιν για να κυνηγήσει την απόλυτη ανατροπή, όμως, η Τότεναμ είναι πολύ τυχερή που δεν είχε βρεθεί σε ακόμα πιο δύσκολη θέση. Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους ο Ντιεμερσί Εμποκανί αστόχησε σε μοναδική ευκαιρία από εξαιρετική θέση για την Άντβερπ, με τους Λονδρέζους να ξεφυσούν από ανακούφιση. Ναι μεν επιθετικά βελτιώθηκαν τα «σπιρούνια», όμως λύση δεν έβρισκαν και ο χρόνος κυλούσε... Τελικά η Τότεναμ ηττήθηκε και έκανε μεγάλο πισωγύρισμα μετά την τριάρα επί της Λίντσερ στην πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Κώστας Ζάλιαρης