Επιστράτευση Βάρντι και μεγάλη νίκη η Λέστερ! (vids)

Ο Τζέιμι Βάρντι μπήκε στο ματς του «Έμιρεϊτς» στο 60ο λεπτό και ήταν... ήδη έτοιμος να τιμωρήσει την Άρσεναλ! Με δικό του γκολ στο 80' και εξαιρετική συνεργασία των Τίλεμανς και Ουντέρ, η Λέστερ έφυγε νικήτρια από το Λονδίνο με το τελικό 1-0! Πρώτη ήττα και μάλιστα... ηχηρή για την Έβερτον με το 2-0 από την Σαουθάμπτον, η Νιούκαστλ πήρε βαθμό στο 89' από την Γουλβς.  



Επιστράτευση Βάρντι και μεγάλη νίκη η Λέστερ! (vids)

Στο «Έμιρεϊτς», το βράδυ της Κυριακής και με τον Αλεκσάντρ Λακαζέτ να υποδεικνύεται σε θέση οφσάιντ όταν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα στο πρώτο ημίχρονο, το παιχνίδι δεν είχε όσα θα περίμεναν οι οπαδοί των δύο ομάδων. Οι ομάδες απέφυγαν τα μεγάλα ρίσκα και όλα έδειχναν ότι μονάχα αν κάποια από τις δύο αντιπάλους κατάφερνε να βρει νωρίς δίχτυα θα άλλαζε η κατάσταση. Βέβαια, έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, καθόλου δεν... χάλασε την Λέστερ το γεγονός πως βρήκε γκολ στο 80ο λεπτό και ήταν αρκετό για να πάρει τη μεγάλη νίκη!

Από βαθιά μπαλιά του Τίλεμανς για τον Ουντέρ κι ενώ ο Τούρκος θα μπορούσε να τελειώσει μόνος του τη φάση, προτίμησε τη μεγαλύτερη σιγουριά του Τζέιμι Βάρντι που με κεφαλιά σκόραρε για το 1-0 και έφτασε στα 11 γκολ κόντρα στην Άρσεναλ, η οποία είναι η ομάδα κόντρα στην οποία έχει σκοράρει περισσότερες φορές ο Άγγλος στράικερ! Στις καθυστερήσεις ο Βάρντι έχασε νέα τεράστια ευκαιρία με τον Λένο ν' αποκρούει με το κεφάλι! 

 

 

Η Έβερτον ηττήθηκε για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν πηγαίνοντας στο St. Mary's για να κοντραριστεί με την Σαουθάμπτον και φεύγοντας από εκεί με το εις βάρος της 2-0. Τα «ζαχαρωτά» ήταν η μοναδική ομάδα τη φετινή σεζόν που δεν είχε αρνητικό αποτέλεσμα και αυτό προκλήθηκε στο ματς της Κυριακής απέναντι στους «αγίους».

Η ομάδα του Ραλφ Χάσενχουτλ με τον Ντάνι Ινγκς να συμμετέχει και στις δύο φάσεις των γκολ, άνοιξε το σκορ με τον Γουόρντ – Πρόους στο 27ο λεπτό με πολύ δυνατό σουτ, ενώ, στο 35' ο Τσε Άνταμς με τη βοήθεια κόντρας διπλασίασε τα τέρματα των νικητών. Στο 72' ο Ντιν αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για άσχημα πάτημα σε αντίπαλο, αν και τόσο ο ίδιος, όσο και ο Αντσελότι θεώρησαν αυστηρή την αποβολή λόγω μη πρόθεσης και τα έριξαν στην προκατάληψη που υπάρχει για την ομάδα τους έπειτα από τα περιστατικά με τους Πίκφορντ και Ριτσάρλισον από το ντέρμπι με τη Λίβερπουλ.

 

 

Στο «Μολινό» όλα συνέβησαν στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, με τη Νιούκαστλ να καταφέρνει να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας με μόλις το δεύτερο σουτ στο στόχο! Οι «λύκοι» του Νούνο Σάντο έφτασαν πολύ κοντά στην τρίτη διαδοχική νίκη τους, έχοντας προηγηθεί με το πολύ δυνατό σουτ του Ραούλ Χιμένες στο 80', ωστόσο, στο 89ο λεπτό ο Τζέικομ Μέρφι ανέλαβε μια εκτέλεση φάουλ και κατάφερε να ισοφαρίσει για τις «καρακάξες» στο τελικό 1-1 του αγώνα.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης