Τρομερό ντέρμπι και ισοπαλία λόγω... χιλιοστών! (vid)

Με το γκολ του Χέντερσον στις καθυστερήσεις να μη μετράει λόγω οφσάιντ που εντόπισε για... χιλιοστά ο VAR στον Μανέ στη δημιουργία της φάσης, Λίβερπουλ και Έβερτον τελείωσαν το τρομερό ντέρμπι στο «Γκούντισον Παρκ» με το ισόπαλο 2-2! Τα 100 γκολ με την κόκκινη φανέλα έφτασε ο Σαλάχ, τυχερός που δεν αποβλήθηκε ο Πίκφορντ από το πρώτο 10λεπτο, ο Κάλβερτ – Λιούιν έφτασε στα 10 γκολ για φέτος, κόκκινη στον Ριτσάρλισον στο 87' για πολύ επικίνδυνο χτύπημα στον Τιάγκο!  



Τρομερό ντέρμπι και ισοπαλία λόγω... χιλιοστών! (vid)

Ο Σαντιό Μανέ προσβλήθηκε από τον κορονοϊό, απομονώθηκε, έχασε προπονήσεις, όμως, δεν έχασε την επαφή του με το σκοράρισμα και από το 3ο λεπτό του μεγάλου ντέρμπι το έδειξε! Από χαμηλό γέμισμα του Ρόμπερτσον από αριστερά, ο Σενεγαλέζος σούταρε δυνατά για να νικήσει τον Πίκφορντ και να κάνει το 1-0! Ο Άγγλος πορτιέρε των «ζαχαρωτών» πέρα από το γκολ που δέχθηκε θα μπορούσε να έχει αποβληθεί όταν λίγο αργότερα... σακάτεψε τον Φαν Ντάικ και τον οδήγησε στην αναγκαστική αλλαγή, αλλά δεν τιμωρήθηκε γιατί στη φάση υπήρχε οφσάιντ στον Ολλανδό! Η Λίβερπουλ έδειχνε να ελέγχει το πρώτο κομμάτι του ντέρμπι, μέχρι η Έβερτον να ισοφαρίσει και ν' αναθαρρήσει. Στο 19' ο Μάικλ Κιν με κεφαλιά την οποία δεν κατάφερε να σταματήσει ο Άντριαν, έγινε το 1-1 για την ομάδα του Αντσελότι που στη συνέχεια κατάφερε να κρατήσει και λίγο παραπάνω τη μπάλα και να μεταφέρει σώματα στο μισό γήπεδο των «κόκκινων».

Η Λίβερπουλ έδειξε ξανά να παίρνει τις πρωτοβουλίες με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Χέντερσον έχασε μια σπουδαία ευκαιρία με μονοκόματο δεξί σουτ από τα όρια της περιοχής προτού ο Κάλβερτ – Λιούιν αποτύχει απλά να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα του Άντριαν στην απέναντι εστία από μπαλιά που έγινε από αριστερά. Η μεγαλύτερη φάση ήρθε στο 60' όταν ο Ριτσάρλισον με κεφαλιά – ψαράκι πέτυχε το δοκάρι του Άντριαν, με την Έβερτον ναι μεν να μην αφήνει το παιχνίδι τελείως στους «κόκκινους», αλλά να προωθείται πολύ προσεκτικά κατά διαστήματα. Ο Χάμες έκανε ακόμα μια θετική εμφάνιση, άλλωστε είχε την ασίστ στο γκολ και την παραλίγο ασίστ στο δοκάρι του Ριτσάρλισον, ενώ βρισκόταν σε πολλά σημεία του αγωνιστικού χώρου. Στο 72ο λεπτό ο Μοχάμεντ Σαλάχ που έχει κατηγορηθεί για αστοχία σε φάσεις για γκολ, έδειξε ότι θέλει... μισή ευκαιρία για να σκοράρει κι έτσι όταν ο Μίνα προσπάθησε να διώξει με το τακούνι, ο Αιγύπτιος με αριστερό σουτ δίχως δεύτερη σκέψη έκανε το 2-1 για τη Λίβερπουλ!

Στο 77ο λεπτό και με την ομάδα του Κλοπ να έχει και την ψυχολογία υπέρ της με το προβάδισμα, ο Μάτιπ έπιασε μια κεφαλιά την οποία απέκρουσε εντυπωσιακά ο Πίκφορντ και η Έβερτον κατάφερε από το πουθενά να βρει γκολ! Ο «καυτός» Κάλβερτ – Λιούιν που δεν είχε φανεί ιδιαίτερα, στο 81ο λεπτό πήδηξε δυνατά από τη σέντρα του Ντιν και ισοφάρισε στο τελικό 2-2 με κεφαλιά πετυχαίνοντας το 7ο γκολ του για το φετινό πρωτάθλημα! Λίγο πριν τη συμπλήρωση των 90' ο Ριτσάρλισον δικαίως αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για απίστευτα κακό χτύπημα στο πόδι του Τιάγκο και στις καθυστερήσεις ήρθε η καθοριστική στιγμή. Ο Χέντερσον σκόραρε με πλασέ που δεν κατάφερε να σταματήσει ο Τζόρνταν Πίκφορντ, ωστόσο, η νέα γκάφα του Άγγλου πορτιέρε θα ξεχαστεί εύκολα διότι ο VAR εντόπισε οφσάιντ στον Μανέ που έκανε την ασίστ, με αποτέλεσμα να μην μετρήσει το γκολ και να παραμείνει μέχρι τέλους το 2-2!

Image

 

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Έβερτον: Πίκφορντ, Κόουλμαν (31' Γκόντφρεϊ), Μίνα, Κιν, Ντιν, Ντουκουρέ (78' Ιγουόμπι), Άλαν, Αντρέ Γκόμες (72' Σίγκουρντσον), Χάμες, Κάλβερτ – Λιούιν, Ριτσάρλισον

Λίβερπουλ: Αντριάν, Αλεξάντερ – Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ (11' Γκόμες), Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Φαμπίνιο (90' + 1' Βαϊνάλντουμ), Τιάγκο, Σαλάχ, Φιρμίνο (78' Ζότα), Μανέ

Κώστας Ζάλιαρης