Ταχύτερος και με διαφορά ο Κλοπ στους 400 πόντους!

Με μεγάλη διαφορά από άλλες τεράστιες μορφές που πέρασαν από τη Λίβερπουλ, ο Γιούργκεν Κλοπ κατάφερε με την αρμάδα που έχει δημιουργήσει να φτάσει στους 400 βαθμούς ως κόουτς των «κόκκινων».  



Ταχύτερος και με διαφορά ο Κλοπ στους 400 πόντους!

Βρίσκεται σε αυτό τον πάγκο από τα τέλη του 2015 και εν έτει 2020 έχει κάνει τη Λίβερπουλ Πρωταθλήτρια Αγγλίας, Πρωταθλήτρια Ευρώπης (το 2019), κάτοχο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων και έχει προσθέσει κι ένα ευρωπαϊκό Super Cup.

Τα δεδομένα της εποχής στο αγγλικό ποδόσφαιρο και η απίστευτη ποιότητα του συλλόγου του Μέρσεϊσαϊντ αλλά και της Μάντσεστερ Σίτι, κρίνουν τον τίτλο στους 90+ πόντους στη βαθμολογία.

Τώρα, μετά και το 2-0 επί της Τσέλσι το απόγευμα της Κυριακής, ο Κλοπ έχει φτάσει ταχύτερα στους 400 βαθμούς ως κόουτς της Λίβερπουλ ξεπερνώντας τεράστιες μορφές του παρελθόντος του κλαμπ του λιμανιού.

Ο Kloppo έφτασε στο επίτευγμα σε 184 ματς, έναντι των 197 του Κένι Νταλγκλίς, των 206 του Μπομπ Πέισλι, των 209 του Ράφα Μπενίτεθ και των 229 του Μπιλ Σάνκλι.

*Για τις ανάγκες του θέματος, έχει γίνει προσαρμογή των βαθμών σε τρεις για κάθε νίκη, αφού μέχρι και το '81-'82 ήταν δυο. 

Κώστας Ζάλιαρης