Φούλαμ - Άρσεναλ 0-3: Άνετη πρεμιέρα με τριάρα για τους «κανονιέρηδες»

Με ορεξάτο Γουίλιαν ο οποίος είχε συμμετοχή στο πρώτο γκολ και «σέρβιρε» τα άλλα δυο, η φορτσάτη από τις κούπες, Άρσεναλ, έφτασε στο τελικό 3-0 επί της Φούλαμ στο Craven Cottage στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος της Πρέμιερ Λιγκ.  



Φούλαμ - Άρσεναλ 0-3: Άνετη πρεμιέρα με τριάρα για τους «κανονιέρηδες»

Η Άρσεναλ έδωσε μια πρώτη γεύση στον κόσμο της για τη μορφή που έχει πάρει πλέον η ομάδα με τον Μικέλ Αρτέτα στον πάγκο μετά και τις επιτυχίες στο Κύπελλο Αγγλίας και το Community Shield.

Η αλήθεια είναι ότι δεν συνάντησε ιδιαίτερες δυσκολίες για να φτάσει σε αυτό το 3-0 απέναντι στους νεοφώτιστους στo Craven Cottage. Κι αφού πρώτα στο ξεκίνημα γλίτωσε τη γκάφα σε κακό γύρισμα του Γκάμπριελ που δεν εκμεταλλεύτηκε ο Καμαρά, ο Λακαζέτ άνοιξε το σκορ στο 9ο λεπτό. Ο Γουίλιαν από κοντά σε πλασέ δεν κατάφερε να νικήσει τον Ροντάν και ο Γάλλος στο «ριμπάουντ» άνοιξε το σκορ.

Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ είχε δοκάρι στο 28ο λεπτό και στο 49ο έφτιαξε το δεύτερο γκολ, εκτελώντας το κόρνερ για το κεφάλι του Γκάμπριελ Μαγκαλιάες που πανεύκολα έγραψε το 2-0. Κι αυτό ήταν δεν ήταν αρκετό για τους «κανονιέρηδες» και τον Γουίλιαν, που στο 57' έκανε τρομερή μπαλιά για τον Ομπαμεγιάνγκ που με εκπληκτικό δεξί πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-0 στο Λονδίνο.

Ακίνδυνοι και άχρωμοι οι νεοφώτιστοι του Σκοτ Πάρκερ, δεν κατάφεραν ποτέ να προκαλέσουν ανησυχία στους Κυπελλούχους και έχουν αρκετή δουλειά για ν' αντέξουν στην Πρέμιερ Λιγκ...

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Φούλαμ: Ροντάκ, Οντόι, Χέκτορ, Ριμ, Μπράιαν, Ριντ, Κέιρνι, Κεμπάνο (63' Αγκουΐσα), Ονόμα (75' Ριντ), Καβαλέιρο, Καμαρά (63' Μίτροβιτς)

Άρσεναλ: Λένο, Χόλντινγκ, Γκάμπριελ, Τίρνεϊ, Μπεγερίν, Ελνένι, Τζάκα (79' Θεμπάγιος), Μέιτλαντ – Νάιλς, Γουίλιαν (76' Πεπέ), Λακαζέτ (87' Ενκέτια), Ομπαμεγιάνγκ

Κώστας Ζάλιαρης