Η καριέρα που δεν έκανε ο Μόρισον, η θλιβερή υπενθύμιση για Γκρίνγουντ και Φόντεν!

Το γεγονός πως ένα από τα σπουδαιότερα ταλέντα που έβγαλαν οι ακαδημίες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έχει ομάδα λίγες μέρες πριν την έναρξη της καινούργιας περιόδου στην Premier League, πρέπει να αποτελέσει το μεγαλύτερο καμπανάκι για τους δύο παίκτες που έδιωξε ο Σάουθγκεϊτ από την αποστολή της εθνικής Αγγλίας πριν ταξιδέψει στη Δανία. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  



Η καριέρα που δεν έκανε ο Μόρισον, η θλιβερή υπενθύμιση για Γκρίνγουντ και Φόντεν!

Ο Φιλ Φόντεν και ο Μέισον Γκρίνγουντ έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους! Είναι δύο πολύ ταλαντούχα παιδιά, που πήραν την πρώτη τους ευκαιρία με την εθνική ανδρών στην νίκη των «λιονταριών» στο Ρέικιαβικ.

Η ανοησία τους να προσπαθήσουν σε μια εποχή μάλιστα που όλες οι ομάδες παίρνουν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας λόγω του κορονοϊού, να βάλουν δύο κοπέλες στο ξενοδοχείο τη βραδιά μετά τη νίκη επί της Ισλανδίας τους οδήγησε στο αεροπλάνο της επιστροφής αντί για εκείνο με το οποίο η ομάδα προσγειώθηκε στην Κοπεγχάγη, για τον αγώνα εναντίον των Δανών.

Φυσικά και έχουν δικαιολογητικά λόγω της ηλικίας, από την άλλη πλευρά, πρέπει να μάθουν πολλά από αυτή την ανοησία τους και να την ξεπεράσουν. Ταυτόχρονα όμως θα μπαίνουν όλο και περισσότερο τώρα στο στόχαστρο όσων θέλουν να τους κάνουν κριτική. 

Ο Ρέιβελ  Μόρισον σύμφωνα με τα λόγια του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ήταν ό,τι καλύτερο έβγαλαν οι ακαδημίες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μετά από τον Γκιγκς. Κάποιοι το είχαν πάει ακόμα παραπέρα, μιλώντας για τον σπουδαιότερο ακραίο από την εποχή του Τζορτζ Μπεστ. Πήρε τις ευκαιρίες του αλλά δεν τις άρπαξε ποτέ.

Και δεν είχε μία ούτε δύο αλλά όπως συχνά συμβαίνει σε αυτές τις ηλικίες, με παιδιά που το ταλέντο περισσεύει, αλλά δυστυχώς το μυαλό δεν έχει πήξει και είναι αρκετά περιορισμένο, τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο και μάλιστα με καταιγιστικό ρυθμό!
Στα 27 του χρόνια αυτή τη στιγμή είναι άνεργος, αν και πολλές ομάδες από την ώρα που τον απέρριψε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δέχτηκαν να του δώσουν την επόμενη και την μεθεπόμενη ευκαιρία. Και με εντυπωσιακή... συνέπεια, ο Μόρισον τις πέταγε στα σκουπίδια μία προς μία. 

Ο Φέργκιουσον είχε παρομοιάσει τα προβλήματα του Μόρισον με εκείνα του Ρονάλντο στην παιδική του ηλικία, αλλά όπως εξηγεί και στο βιβλίο του, κάποιοι μπορούν και μέσα από τους δαίμονές τους βγαίνουν πιο δυνατοί και κάποιοι απλώς καταρρέουν. 

«Από όλα τα ταλέντα που είδα», έγραφε ο σερ Άλεξ, «μπορεί να είναι η πιο θλιβερή περίπτωση. Είχε τόσο φυσικό ταλέντο όσο κάθε νεαρό που είχαμε υπογράψει, αλλά συνέχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα. Ήταν επώδυνο να τον παραχωρήσω το 2012 στη Γουέστ Χαμ επειδή θα μπορούσε να γίνει φανταστικός παίκτης.

Όμως, για μια περίοδο ετών, τα προβλήματα στο γήπεδο συνέχισαν να κλιμακώνονται και δεν είχαμε άλλη επιλογή παρά να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο»...

Και από εκεί και έπειτα τα προβλήματα του Μόρισον, άρχισαν να πολλαπλασιάζονται με ταχύ ρυθμό. 

Μέσα σε οχτώ χρόνια ένα παιδί που θα έπρεπε να έχει όλο τον κόσμο στα πόδια του απλούστατα αυτή τη στιγμή δεν έχει καν συμβόλαιο με κάποια ομάδα. Και αυτό πρέπει να είναι η υπενθύμιση ακόμα και για δύο σπουδαίους και με πολλά υποσχόμενο μέλλον, ποδοσφαιριστές, όπως είναι ο Φόντεν και ο Γκρίνγουντ πως δεν αρκεί να κλωτσάς μια μπάλα αλλά κυριως να έχεις τα μυαλά μέσα στο κεφάλι!