Σάουθγκεϊτ για αποκλεισμό Μαγκουάιρ: «Ήταν το καλύτερο για όλους...»

Έπειτα από την ποινή φυλάκισης 21 μηνών και 10 ημερών που επιβλήθηκε στον Χάρι Μαγκουάιρ από το δικαστήριο της Σύρου, ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ τελικά αφαίρεσε το όνομα του αμυντικού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την αποστολή της εθνικής ομάδας της Αγγλίας. «Ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσαμε να κάνουμε για όλες τις πλευρές...» είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής. 



Σάουθγκεϊτ για αποκλεισμό Μαγκουάιρ: «Ήταν το καλύτερο για όλους...»

Ο Σάουθγκεϊτ, νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης είχε ανακοινώσει την αποστολή των «τριών λιονταριών» για τα ματς με τις Ισλανδία και Δανία στο Nations League και είχε συμπεριλάβει τον αρχηγό των «κόκκινων διαβόλων» στις επιλογές του. 

Μάλιστα, μιλώντας για την υπόθεση του Μαγκουάιρ και τα όσα έχουν συμβεί σε Μύκονο και Σύρο και την δίκη του ποδοσφαιριστή, ο Σάουθγκεϊτ είχε αναφέρει ότι τον εμπιστεύεται στην εκδοχή που του έχει αναφέρει εκείνος και τον στηρίζει στην προσπάθειά του να δικαιωθεί, αφού ισχυρίζεται πως η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική απ' όλα αυτά που έχουν ειπωθεί και γραφτεί. 

Παρ' όλα αυτά, όταν ενημερώθηκε για την ποινή φυλάκισης που επιβλήθηκε τελικά στον ποδοσφαιριστή, τον αφαίρεσε από τις επιλογές του, σχολιάζοντας πως ήταν το καλύτερο που θα μπορούσε να γίνει αυτή τη στιγμή για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, δίνοντας χρόνο στον παίκτη...

Κώστας Ζάλιαρης