Τώρα η Λίβερπουλ έχει βάθος και στα άκρα της άμυνας (vid)

Από τη μια Ρόμπερτσον – Τσιμίκας. Από την άλλη Αλεξάντερ – Άρνολντ και μαζί του ο Νίκο Γουίλιαμς. «Δένοντας» και τον 19χρονο Ουαλό μπακ για τα επόμενα πέντε χρόνια, η Λίβερπουλ βρίσκει την ενίσχυση που ήταν απαραίτητη για τα άκρα της άμυνας.  



Τώρα η Λίβερπουλ έχει βάθος και στα άκρα της άμυνας (vid)

Υπήρξαν περίοδοι που πραγματικά απορούσε κανείς για το ενδεχόμενο να τραυματιστεί κάποιος σοβαρά από τους «Διόσκουρους» των άκρων στα μετόπισθεν και να χρειαστεί ν 'απουσιάσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ή να χρειαστεί να πάρουν αρκετές ανάσες γιατί πάντοτε τραβούν το κουπί όσο περισσότερο μπορούν.

Και το καλοκαίρι του 2020, φαίνεται ότι λύσεις έχουν βρεθεί και είναι τρομερά αξιόλογες.

Από τη μια, η απόκτηση του Κώστα Τσιμίκα έναντι 13 εκατομμυρίων ευρώ, με τον Έλληνα φουλ μπακ να παίρνει ονειρική μεταγραφή στους Πρωταθλητές Αγγλίας, να κάνει υπερήφανο το ελληνικό ποδόσφαιρο και να μην υπάρχει ούτε ένας που να μη θεωρεί ότι αυτό το παιδί αληθινά άξιζε μια μεγάλη ευκαιρία για την ποιότητα που τον χαρακτηρίζει.

Αυτό, από αριστερά, μαζί με τον Άντι Ρόμπερτσον...

Από την άλλη, υπήρχε ο local hero, Αλεξάντερ – Άρνολντ που στα 21 του χρόνια έχει ήδη ζήσει πράγματα και έχει πανηγυρίσει τίτλους που άλλοι δεν προλαβαίνουν ούτε σε ολόκληρη καριέρα, όμως, ήθελε ένα πολύ καλό backup.

Και αυτός είναι πλέον ο Νίκο Γουίλιαμς. Ο 19χρονος Ουαλός που πλέον έχει και μετάλλιο πρωταθλητή μετά την επιστροφή της Λίβερπουλ στην κορυφή του αγγλικού ποδοσφαίρου έπειτα από 30 χρόνια, είναι ο άνθρωπος στον οποίο θα στηρίζεται ο Κλοπ για το δεξί άκρο όταν ο ΤΑΑ δεν θα είναι διαθέσιμος ή θα χρειάζεται κάποιο... ρεπό.

Ο Γουίλιαμς έπαιξε 11 φορές τη σεζόν που ολοκληρώθηκε στα τέλη του Ιούλη, σε όλες τις διοργανώσεις, πήρε ευκαιρίες, έδειξε πράγματα, κέρδισε εμπιστοσύνη, ο Κλοπ κατάλαβε πως μπορεί να επενδύσει πάνω του και να τον δουλέψει ακόμα περισσότερο και γι' αυτό προσφέρθηκε και το νέο συμβόλαιο στον παίκτη αντί να υπάρξουν σκέψεις για την απόκτηση κάποιου άλλου πιο έμπειρου φουλ – μπακ...

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής βρίσκεται στους «κόκκινους» από πιτσιρίκι έχοντας φορέσει για πρώτη φορά την κόκκινη φανέλα σε επίπεδο κ-9 και το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο το υπέγραψε στις 17 Ιανουαρίου του 2019.

Έχει παίξει και ως δεξί εξτρέμ στο ξεκίνημά του προτού γυρίσει πιο πίσω και καθιερωθεί πλέον ως ακραίος αμυντικός...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης