Χαμένη ολόκληρη η Premier League και όχι μόνο Νιούκαστλ!

Η  απόσυρση της πρότασης του αραβικού fund για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της Νιούκαστλ, δεν αποτελεί μόνο ζημιά για την πολύ μεγάλη αυτή ομάδα της βορειοανατολικής Αγγλίας αλλά για την ίδια την premier league. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Χαμένη ολόκληρη η Premier League και όχι μόνο Νιούκαστλ!

Μετά από πολύ καιρό συζήτησης και μπλοκάρισμα από πλευράς της επιτροπής ανταγωνισμού οι Σαουδάραβες απέσυραν την πρόταση τους αφήνοντας τη Νιούκαστλ ουσιαστικά χωρίς άμεσες επιλογές. Είναι πάρα πολύ δύσκολο μέσα στο επόμενο διάστημα του ενός μήνα να μπορέσει να προχωρήσει κάποια άλλη πρόταση εξαγοράς, ειδικά από ένα αμερικανικό επενδυτικό σχήμα που συζητιέται πως είναι η πλέον πιθανή λύση.

Και φυσικά δεν πρόκειται σε περίπτωση που είναι τελικά Αμερικανοί οι νεο ιδιοκτήτες Να εκταμιευτούν τρελά χρήματα για ενίσχυση της ομάδας, κάτι που σχεδόν σίγουρα θα συνέβαινε αν είχαν επενδύσει οι Άραβες. Τα όνειρα που έγιναν από τους οπαδούς των magpies για Μπαπέ,  Καβανι και κάποια αλλα ονόματα που ακούστηκαν πρέπει να ξεχαστούν και να υπάρχει μεγαλύτερος ρεαλισμός.

Ο προπονητής Στιβ Μπρους  ξέρει πόσο δύσκολη θα είναι η επόμενη χρονιά, αφού πάλεψε φέτος πραγματικά με τα κύματα για να κρατήσει την ομάδα χωρίς προβλήματα στην μεγάλη κατηγορία.

Η πρόταση μπλοκαρίστηκε και από τις περισσότερες ομάδες, όπου φυσικά τα κίνητρα καταλαβαίνει κανείς πως είναι εντελώς υποκειμενικά και ο φόβος για μία καινούργια περίπτωση Μάντσεστερ Σίτι στην premier league δεν θα καθόταν καλά τουλάχιστον σε 10 ομάδες, αλλά και γιατί η πίεση που έγινε από το Κατάρ έφερε αποτέλεσμα. 

Το Καταρ με το κανάλι του beIN Sports επενδύει πάρα πολλά λεφτά στο προϊόν της premier league και φυσικά η περίπτωση να άφηνε αντίπαλο από τη Μέση Ανατολή να παρει προνομιακή τοποθέτηση στο πιο ακριβό πρωτάθλημα του κόσμου δεν ήταν εύκολο να συμβεί.

Χαμένη πάντως από το deal που δεν έγινε μαζί με τη Νιούκαστλ είναι και η ίδια η premier league. Το προϊόν θα χρειαζόταν ακόμα μία ανταγωνιστική ομάδα και θα βελτιωνόταν και ειδικά όταν αυτή η ομάδα δεν είναι άλλη από ένα κλαμπ με τόσο μεγάλη ιστορία, δυναμική, υπέροχο στάδιο, φανατικούς φιλάθλους.

Για την Νιούκαστλ είναι μια χαμένη ευκαιρία που όμοια της ίσως να μην παρουσιαστεί στο άμεσο μέλλον και αυτό είναι κρίμα για ένα τόσο παραδοσιακό και τεράστιο σύλλογο! Έναν γίγαντα που κοιμάται και που ειλικρινά απορώ με τη δυναμική που έχει για το γεγονός πως ακόμα ο τελευταίος τίτλος παραμένει το Κύπελλο διεθνών εκθέσεων (σημερινό Europa league) του 1969, δηλαδή πριν από 51 ολόκληρα χρόνια!