Ο Λάμπαρντ έχει κάνει ξανά την Τσέλσι ελκυστική...

Η παρουσία στα ημιτελικά του Κυπέλλου και το stop στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ από μόνα τους δεν είναι στοιχεία που θα έπρεπε να θεωρούνται τέτοια... υπέρβασης για την Τσέλσι, ωστόσο, κοιτάζοντας το δάσος κι όχι το δέντρο, η δουλειά του Φρανκ Λάμπαρντ είναι πλέον τεράστια στους «μπλε». 



Ο Λάμπαρντ έχει κάνει ξανά την Τσέλσι ελκυστική...

Η ομάδα του Λονδίνου κατάφερε με το 1-0 επί της Λέστερ στο King Power Stadium το απόγευμα της Κυριακής να περάσει στους «4» του Κυπέλλου Αγγλίας. Το... κράξιμο στο ημίχρονο του αγώνα με τις «αλεπούδες» απέφερε καρπούς και ο Μπάρκλεϊ σκόραρε για να στείλει την Τσέλσι στα ημιτελικά. 

Το θετικό αποτέλεσμα επί της Λέστερ προστίθεται σε αυτά που έχει πάρει φέτος η ομάδα του Φράνκι κόντρα σε αντιπάλους όπως είναι οι Άγιαξ, Τότεναμ, Άρσεναλ, Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι, ενώ πλέον ετοιμάζεται για νέα κόντρα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με φόντο μια θέση στον μεγάλο τελικό του FA Cup. 

Παράλληλα και πέρα από την ανάδειξη των νεαρών παικτών από τα τμήματα υποδομής σε ένα πρότζεκτ που χειροκρότησε όλος ο υγιής ποδοσφαιρικός κόσμος, ο Λάμπαρντ έπεισε παίκτες όπως οι Ζίγιεχ και Βέρνερ να φορέσουν τα μπλε από τη νέα αγωνιστική περίοδο, καταβάλλοντας προσπάθεια και για τον Κάι Χάβερτς. 

Φυσικά το παραπάνω συμβαίνει λόγω της λήξης της τιμωρίας του εμπάργκο στις μεταγραφές, με την ποινή να έχει μεν τον αντίκτυπό της, αλλά να βάζει σε εφαρμογή έναν τρομερά ιδιαίτερο σχεδιασμό του ρόστερ για τη σεζόν που... συνεχίζεται μέχρι και τον Ιούλιο λόγω της πανδημίας. 

Και φυσικά, στην βαθμολογία της Πρέμιερ Λιγκ, γίνεται ένα βήμα τη φορά για την εξασφάλιση της παρουσίας στην 4άδα, έχοντας απόσταση 5 βαθμών από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 9 βαθμών από την Τότεναμ και 11 βαθμών από την Άρσεναλ! 

Ο «Φράνκι» στην πρώτη του αγωνιστική περίοδο σε κλαμπ κορυφαίου επιπέδου έπειτα από μόλις έναν χρόνο δουλειάς στη Ντέρμπι Κάουντι, παρουσιάζει αποτέλεσμα που είναι άξιο συγχαρητηρίων και η Τσέλσι μαζί του ξαναγίνεται κάτι πολύ ελκυστικό, μαθαίνοντας στην αναρρίχηση και την ανύψωση του πήχη κάθε φορά...

Κώστας Ζάλιαρης