Που βρίσκεται τώρα... η πρώτη 11αδα του Κλοπ;

Μοιάζει εντελώς άλλη εποχή. Η Λίβερπουλ του τότε δεν έχει καμία σχέση με τη Λίβερπουλ του τώρα. Μόνο έναν κοινό παρονομαστή. Τον Γιούργκεν Κλοπ. Που βρίσκονται άραγε σήμερα οι παίκτες που αποτέλεσαν την πρώτη 11αδα του Γερμανού τεχνικού το 2015;  



Που βρίσκεται τώρα... η πρώτη 11αδα του Κλοπ;

Πέντε χρόνια πριν, στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Τότεναμ (0-0)- στο ντεμπούτο του Κλοπ στον πάγκο- δεν υπήρχαν ούτε Σαλάχ, ούτε Μανέ, ούτε Φιρμίνο!

Πάμε να τους δούμε και μέσω αυτών να αντιληφθούμε ξανά την τρομερή αλλαγή που έφερε στην ομάδα η άφιξη του Γερμανού κόουτς.

Τερματοφύλακας:

Σιμόν Μινιολέ

Ο Βέλγος τερματοφύλακας σταδιακά έχασε τη θέση στο αρχικό σχήμα και έμεινε στον πάγκο στους δύο τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ που συμμετείχαν έκτοτε οι «κόκκινοι». Πλέον ανήκει στο δυναμικό της Κλαμπ Μπριζ. Στη θέση του πλέον... ακούνητος παραμένει ο Άλισον.

Αμυντικοί:

Ναθάνιελ Κλάιν: Κάποτε ήταν βασική επιλογή. Οι συχνοί τραυματισμοί ωστόσο τον άφησαν αρκετά πίσω, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία που τόσο περίμενε ο Αλεξάντερ Άρνολντ. Η ιστορία γνωστή... Ο Κλάιν έφυγε δανεικός και σύντομα μένει ελεύθερος, ενώ ο νεαρός μπακ έγινε με σκληρή δουλειά ο κορυφαίος στη θέση του!

Μάρτιν Σκρτελ: Ο Κλοπ πέτυχε τον Σλοβάκο στα τελειώματά του. Είχε ολοκληρώσει τον κύκλο του στην ομάδα και σύντομα μετακόμισε στην Τουρκία και τη Φενερμπαχτσέ για τα τελευταία ένσημα. Πλέον τη θέση του στο αρχικό σχήμα κατέχει ο... πολύς Βίρτιλ Φαν Ντάικ!

Μαμαντού Σακό: Ο Κλοπ πίστεψε στο ταλέντο και στο potential του Γάλλου αμυντικού, αλλά η πορεία δεν τον δικαίωσε. Τελικά πουλήθηκε στην Κρίσταλ Πάλας – όπου αγωνίζεται μέχρι σήμερα- και ο Γερμανός εμπιστεύτηκε στη θέση του

Αλμπέρτο Μορένο: Πήγε στη Λίβερπουλ ως next big thing. Πήρε ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στο επίπεδο που περίμεναν οι «κόκκινοι». Ο Κλοπ στην αρχή του έδινε χρόνο, θέση στο αρχικό σχήμα, όμως μόλις εμφανίστηκε ο Άντι Ρόμπερτσον... τελειώσαν όλα! Πλέον αγωνίζεται στην Ισπανία και τη Βιγιαρεάλ.

Μέσοι:

Λούκας Λέιβα: Ακόμα ένας ποδοσφαιριστής που συναντήθηκε με τον Κλοπ στη δύση της καριέρας του στο «Άνφιλντ». Πήρε παιχνίδια, έδωσε βοήθειες στον Γερμανό μέχρι που έκλεισε τον κύκλο του, παίρνοντας μεταγραφή στη Λάτσιο.

Εμρέ Τσαν: Αν και καταμέτρησε 100+ εμφανίσεις με την πρώτη ομάδα, ο Γερμανός μέσος ποτέ δεν μπόρεσε να μπει στη συνείδηση των οπαδών... ως κάτι σπουδαίο για την ομάδα. Έπαιξε στο πρώτο ματς του Κλοπ και μετέπειτα μετακόμισε ως ελεύθερος στη Γιουβέντους.

Τζέιμς Μίλνερ: Μια από τις κορυφαίες μεταγραφές της Λίβερπουλ τα τελευταία χρόνια, έζησε τις δύσκολες εποχές, απολαμβάνει τώρα και τις μέρες δόξας στο «Άνφιλντ»! Ακόμα εδώ...!

Άνταμ Λαλάνα: Και αυτός αποκτήθηκε από τη Σαουθάμπτον ως next big thing, αλλά περιορίστηκε όλα αυτά τα χρόνια στη μετριότητα. Οι τραυματισμοί τον άφησαν πίσω, όχι όμως και εκτός ομάδας. Πρόσφατα ανανέωσε έως το τέλος της σεζόν το συμβόλαιό του, όμως από τη νέα περίοδο θα βρίσκεται αλλού- πιθανώς στη Λέστερ.

Επίθεση:

Φιλίπε Κουτίνιο: Ο σταρ της τότε ομάδας... εγκατέλειψε γρηγορότερα το «πλοίο» αφού άκουσε τις σειρήνες της Μπαρτσελόνα. Η πορεία του από τότε γνωστή. Βολοδέρνει στο Μόναχο και σύντομα, ίσως, τον ξαναδούμε στα αγγλικά μέρη.

Ντιβόκ Οριγκί: Στην αρχή δεν φάνηκε να κερδίζει την εμπιστοσύνη του Κλοπ. Δόθηκε δανεικός στη Βόλφσμπουργκ και επέστρεψε πιο αποφασισμένος από ποτέ. Τα γκολ ενάντια στην συμπολίτισσα Έβερτον και φυσικά στην πρόκριση – έπος επί της Μπαρτσελόνα τον χάραξαν για τα καλά στις καρδιές των οπαδών της ομάδας.