Με Captain America και τις ασίστ του αρχηγού η Τσέλσι (vids)

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από το πουθενά στο «Βίλα Παρκ», η Τσέλσι κατάφερε μέσα σε δυο λεπτά να κάνει ανατροπή και να πάρει τη νίκη με το τελικό 2-1 κόντρα στην Άστον Βίλα. Άμεσος αντίκτυπος από τον Κρίστιαν Πούλισικ που μπήκε στο 55' και σκόραρε στο 60' ισοφαρίζοντας προσωρινά. Ο Ζιρού το άλλο γκολ στην 50η του εμφάνιση με τη μπλε φανέλα, ο Αθπιλιουέτα και τις δύο ασίστ για τους Λονδρέζους που βρίσκονται στο +5 από την 5η Γιουνάιτεντ.



Με Captain America και τις ασίστ του αρχηγού η Τσέλσι (vids)

Η Τσέλσι ανάγκασε την Άστον Βίλα να την περιμένει στο μισό της γήπεδο και να πλησιάσει η κατοχή της μπάλας για την ομάδα του Ντιν Σμιθ σε κάτι περισσότερο από μόλις... 20%! Οι «μπλε» ήταν σαφώς ανώτεροι, κυρίαρχοι, όμως δεν μετουσίωσαν αυτή την υπεροχή, με τον Λόφτους Τσικ στην πρώτη του παρουσία στο αρχικό σχήμα της ομάδας μετά τον Μάιο του 2019 και τον σοβαρότατο τραυματισμό που είχε υποστεί. Στο 20ο λεπτό ο Μάουντ έκανε αριστερό σουτ με τον Νίλαντ να είναι σε ετοιμότητα, ενώ στο 39' ο Άγγλος εξτρέμ έκανε το γύρισμα για τον Λόφτους – Τσικ που δεν πρόλαβε να σπρώξει τη μπάλα προς την κενή εστία. Η Άστον Βίλα που δεν είχε κάνει απολύτως τίποτα στο παιχνίδι πέρα από μια κεφαλιά του ΜακΓκιν που πρόλαβε τον Ρούντιγκερ στο πρώτο δοκάρι λίγο μετά το ημίωρο, άνοιξε το σκορ στο 43! Από γέμισμα του Ντόουγκλας Λουίζ στο δεύτερο δοκάρι, ο Χάουζ με διπλή προσπάθεια μετά την απόκρουση του Κέπα στην πρώτη του προβολή, έκανε το 1-0!

Από νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο ο Λάμπαρντ πέρασε στο παιχνίδι τους Μπάρκλεϊ και Πούλισικ αντί των Κόβασιτς και Λόφτους – Τσικ. Ο Άγγλος θα μπορούσε να δώσει περισσότερα πράγματα επιθετικά αντί του Κροάτη που ξεκίνησε, ενώ, ο Αμερικανός εξτρέμ λογίζεται ως... εσωτερική μεταγραφή αφού μέχρι τη στιγμή της αναβολής δεν είχε προσαρμοστεί και έπρεπε ν' αντιμετωπίσει έναν σοβαρό τραυματισμό. Η δικαίωση ήρθε άμεσα, αφού στο 60' ο Πούλισικ έκανε το 1-1! Από σέντρα του Αθπιλικουέτα από δεξιά, η μπάλα πέρασε και από Ζιρού και από Μπάρκλεϊ και έφτασε στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ο νεαρός εξτρέμ με προβολή ισοφάρισε. Και η ολική ανατροπή ήρθε άμεσα από τον Ολιβιέ Ζιρού! Στο 62ο λεπτό ο Μάουντ έπαιξε ωραία με τον Γάλλο, βρήκε τον Αθπιλικουέτα από αριστερά που πιστώθηκε και δεύτερη ασίστ με το γύρισμα στο... ομορφόπαιδο των «μπλε» κι εκείνος αφού πρώτα έφερε στο δεξί εκτέλεσε για το 2-1! Η Βίλα ξανά από το πουθενά θα μπορούσε να βρει απάντηση με την κεφαλιά του αμαρκάριστου Χάουζ στο 68' από εκτέλεση φάουλ, όμως η μπάλα έφυγε άουτ. Ευτυχώς για την ομάδα του Λάμπαρντ, αφού δεν μπορούσε να τελειώσει το ματς, οι κίνδυνοι που προκάλεσε προς το φινάλε η Βίλα και το ξαφνικό σουτ του Χότα με τον Ρούντιγκερ να χάνει ξανά το μαρκάρισμα, πέρασε άουτ.

 

 

 

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Άστον Βίλα: Νίλαντ, Κονσά, Χάουζ, Μινγκς, Τάργκετ, ΜακΓκιν (87' Χότα), Ντόουγκλας Λουίζ, Χούριχεϊν (70' Νακάμπα), Ελ Γκαζί (70' Τρεζεγκέ), Ντέιβις (57' Σαμάτα), Γκρίλις

Τσέλσι: Κέπα, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Ρούντιγκερ, Αλόνσο, Κόβασιτς (55' Μπάρκλεϊ), Καντέ, Μάουντ, Γουίλιαν (90' Τζέιμς), Ζιρού (79' Άμπραχαμ), Λόφτους – Τσικ (55' Πούλισικ)

Κώστας Ζάλιαρης