Τεράστια αδικία για τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, θάρρος επιβίωσης η Βίλα (vid)

Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ ναι μεν δεν ήταν καλή, ναι μεν η Άστον Βίλα την έκανε ν' ανησυχήσει, ωστόσο, οι «λεπίδες» δέχθηκαν... χαστούκι αδικίας στην ισοπαλία (0-0) του «Βίλα Παρκ», στην επανέναρξη της Πρέμιερ Λιγκ. Το αυτογκόλ του Νίλαντ με τη μπάλα να περνάει ξεκάθαρα την τελική γραμμή, δεν μέτρησε ποτέ!   



Τεράστια αδικία για τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, θάρρος επιβίωσης η Βίλα (vid)

Με την ησυχία από τις άδειες εξέδρες... εκκωφαντική λόγω των νέων δεδομένων που έφερε στο ποδόσφαιρο η πανδημία και οι απαγορεύσεις, αλλά και με τους παίκτες να στέλνουν τρομερό μήνυμα γονατίζοντας όλοι με την έναρξη του αγώνα, η Άστον Βίλα ήταν αρκετά πιο ζωηρή στο ξεκίνημα. Και ο Ντιν Χέντερσον ήταν σε εγρήγορση έχοντας ανησυχία για τις φάσεις που εξελίσσονταν μπροστά από την εστία του τις στιγμές που οι γηπεδούχοι γέμιζαν την περιοχή του, με τους Χούριχεϊν και Ντέιβις ν' απειλούν με γκολ. Οι «λεπίδες» δύσκολα κρατούσαν μπάλα και στο 27' ο Ελ Γκάζι δέχθηκε άτσαλο και απρόσεκτο μαρκάρισμα από τον Λάντστραμ εντός περιοχής, δίχως όμως να δοθεί συνέχεια ούτε από τον ρέφερι, ούτε από τον VAR. Οι παίκτες του Γουάιλντερ άρχισαν να ισορροπούν την κατοχή της μπάλας μετά το πρώτο μισό του πρώτου μέρους, όμως και πάλι η Βίλα ήταν εκείνη που έμοιαζε να έχει λίγη διάθεση περισσότερη... Βέβαια στο 42ο λεπτό ο Νίλαντ έδειξε να πιάνει τη μπάλα μέσα από την εστία του σε μακρινή εκτέλεση φάουλ, το ρολόι του διαιτητή δεν χτύπησε, ίσως και να υπήρχε κάπου κάτι αντικανονικό, ωστόσο το 0-0 διατηρήθηκε στο πρώτο μέρος.

Το συγκεκριμένο περιστατικό με το αυτογκόλ κρίνεται ως ένα μεγάλο λάθος του Μάικλ Όλιβερ που ήταν ο διαιτητής, του βοηθού του που ήταν από την πλευρά του η φάση αλλά και του VAR που δεν μίλησε και δεν βοήθησε τον ρέφερι. Η Βίλα ξαναμπήκε στο ματς φουριόζα στο δεύτερο ημίχρονο, όμως και πάλι ο Ντιν Χέντερσον ήταν σ' ετοιμότητα όταν χρειάστηκε να επέμβει. Στο 58' ο Ελ Γκάζι από δεξιά έκανε το χαμηλό γύρισμα για τον Κέναν Ντέιβις, εκείνος όμως ήταν ένα κλικ πιο πίσω και δεν πρόλαβε στην προβολή που επιχείρησε να βάλει για να σπρώξει τη μπάλα στο βάθος της εστίας της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Η ομάδα του Ντιν Σμιθ και του Τζον Τέρι ήταν πάλι ανώτερη των «λεπίδων» και ο Χέντερσον στο 60' είπε «όχι» και στον ΜακΓκιν σε δυνατό σουτ με το αριστερό. Η Άστον Βίλα όσο θετικό πρόσημο έβαζε στις επιθετικές της βλέψεις, άλλο τόσο... αυτοκτονικές διαθέσεις είχε στην άμυνα. Ωστόσο, στο 70ο λεπτό γλίτωσε ένα χαζό λάθος στα μετόπισθεν και η ευκαιρία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ για τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άστον Βίλα: Νίλαντ, Κονσά (76' Ελμοχαμαντί), Χάους, Μινγκς, Τάργκετ, Χούριχεϊν, Ντάγκλας Λουίζ, ΜακΓκιν (76' Νακάμπα), Ελ Γκαζί (69' Τρεζεγκέ), Ντέιβις (69' Σαματά), Γκρίλις

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ: Χέντερσον, Μπάσαμ, Έγκαν, Ρόμπινσον, Μπάλντοκ, Μπεργκ (69' Φρίμαν), Νόργουντ, Λάντστραμ, Στίβενς, ΜακΜπέρνι (80' Μουσέτ), Σαρπ (69' ΜακΓκόλντρικ)

Κώστας Ζάλιαρης