Κίνδυνος να μην διεξαχθούν διεθνείς αναμετρήσεις μέσα στο 2020

Ανοιχτό άφησε ο αντιπρόεδρος της FIFA, Βίκτορ Μονταλιάνι, το ενδεχόμενο να μην διεξαχθεί κανένας διεθνής αγώνας μέσα στο 2020. Η εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού δεν αφήνει πολλά περιθώρια και ο άνθρωπος της διοργανώτριας Αρχής ξεκαθάρισε ότι προτεραιότητα έχει η έναρξη των εγχώριων πρωταθλημάτων και όχι οι αγώνες μεταξύ εθνικών ομάδων.  



Κίνδυνος να μην διεξαχθούν διεθνείς αναμετρήσεις μέσα στο 2020

Σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα, ο Μονταλιάνι θεωρεί δύσκολο να δούμε διεθνή ματς τον Σεπτέμβριο – όπως έχουν προγραμματιστεί- ούτε μέχρι το τέλος του 2020. Εάν δεν υπάρξει μεγάλη αλλαγή με  την εξέλιξη της πανδημίας, τότε οι αγώνες αυτοί το πιθανότερο είναι να γίνουν το 2021!

«Πιστεύω ότι αυτό θα είναι μια πρόκληση. Δηλαδή το κατά πόσο θα μπορούν οι ομάδες να ταξιδεύουν σε άλλες χώρες και μετά να επιστρέφουν στις δικές τους. Νομίζω ότι προτεραιότητα είναι οι εγχώριες διοργανώσεις. Ο Σεπτέμβριος είναι ακόμα ένας μήνας που βλέπουμε για τις εθνικές, όμως δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες με την κατάσταση που επικρατεί τώρα», τόνισε χαρακτηριστικά ενώ επανέλαβε ότι προτεραιότητα παραμένει η έναρξη των εγχώριων πρωταθλημάτων:

«Εάν πάρουμε το πράσινο φως να ξεκινήσει κάποιος ποδοσφαιρικός αγώνας, πιστεύω ότι θα είναι χωρίς οπαδούς. Νομίζω ότι σε διαφορετική περίπτωση το ρίσκο θα είναι πολύ μεγάλο».