Αφήνουμε τον κόσμο του κορωνοϊού και πάμε εκεί που «κατοικούν» οι Ντιέγκο Κόστα και Νεϊμάρ...

Ο πλανήτης ζει τις τελευταίες μέρες πρωτόγνωρες καταστάσεις προσπαθώντας να αντιμετωπίσει την πανδημία αλλά το ποδόσφαιρο και κάποιοι από αυτούς που το εκπροσωπούν δείχνουν να βρίσκονται σε μια δική τους… virtual πραγματικότητα. Ευτυχώς υπάρχουν και εξαιρέσεις…



Αφήνουμε τον κόσμο του κορωνοϊού και πάμε εκεί που «κατοικούν» οι Ντιέγκο Κόστα και Νεϊμάρ...

Για να γίνεις ποδοσφαιριστής αρκεί να καταλαβαίνεις το παιχνίδι και να μπορείς να συμμετέχεις σε αυτό εκτελώντας με τα πόδια τις εντολές του προπονητή και τις δικές σου εμπνεύσεις.

Είναι πολλοί αυτοί που υποστηρίζουν ότι χωρίς μυαλό και προσωπικότητα δεν μπορείς να κάνεις πρωταθλητισμό. Υπό κανονικές συνθήκες θα συμφωνούσαμε κι εμείς αλλά οι Ντιέγκο Κόστα και Νεϊμάρ κατάφεραν την τρέχουσα εβδομάδα να μας δημιουργήσουν… δεύτερες σκέψεις!

Ο ΕΝΑΣ ΚΑΝΕΙ «ΧΙΟΥΜΟΡ»

Οκ. Δεν περιμέναμε το «βήξιμο» για να φτάσουμε στο συμπέρασμα πως στο κεφάλι του επικρατεί σύγχυση. Η αλήθεια όμως είναι ότι μας αιφνιδίασε το χιούμορ του Ντιέγκο Κόστα…

Κατά την αναχώρηση της Ατλέτικο Μαδρίτης από το «Άνφιλντ» μετά την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League επί της Λίβερπουλ, ο επιθετικός των «ροχιμπλάνκος» άρχισε να βήχει μπροστά στους δημοσιογράφους για να αποφύγει τις ερωτήσεις τους στην μεικτή ζώνη.

Ο ΑΛΛΟΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΕΙ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΚΕΡΚΙΔΕΣ

Ούτε εδώ συναντάμε κάποιον υποψήφιο για βραβείο IQ αλλά ας έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι μιλάμε για την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του αθλήματος. Ίσως ήταν ανησυχητικό αν καταλαβαίναμε τί είναι αυτό που προσπάθησε να μας δείξει χειροκροτώντας τις άδειες κερκίδες πριν από τη σέντρα με την Ντόρτμουντ…

Αχαρακτήριστο επίσης το γεγονός ότι στην Παρί πανηγύρισαν την πρόκριση στους «8» από το μπαλκονάκι του «Παρκ ντε Πρενς». Το ότι η κίνηση αυτή παρέτεινε την παρουσία χιλιάδων οπαδών από κάτω, προφανώς δεν θα έπρεπε να προκαλέσει ανησυχία τις ημέρες που διανύουμε…

ΤΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΤΙΑΓΚΟ

Σε αντίθεση με τους δύο προαναφερθέντες, ο άσος της Μπάγερν Μονάχου αντιλαμβάνεται πλήρως την κρισιμότητα της κατάστασης και τα έβαλε με την Μπουντεσλίγκα, η οποία έβαλε χθες (σ.σ. σχεδόν με το ζόρι) λουκέτο στο πρωτάθλημα, ανατρέποντας την αρχική της απόφαση για κεκλεισμένων των θυρών διεξαγωγή των αναμετρήσεων του Σαββατοκύριακου.

«Αυτό είναι τρελό! Παρακαλώ σοβαρευτείτε και προσγειωθείτε στην πραγματικότητα. Ας είμαστε ειλικρινείς, υπάρχουν σημαντικότερες προτεραιότητες από οποιοδήποτε άθλημα…»

 

 

Η ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΛΟΠ

Ο προπονητής της Λίβερπουλ αντιμετωπίζει το θέμα με την δέουσα σοβαρότητα και μάλιστα πολύ πριν από την έξαρση του κορωνοϊού στην Ευρώπη. Τα έβαλε με δημοσιογράφους που ζητούν συμβουλές αντιμετώπισης τα κατάστασης από έναν κόουτς ποδοσφαίρου, τα «έχωσε» στους οπαδούς της Λίβερπουλ που ζήταγαν χειραψίες από τους παίκτες της ομάδας κατά την είσοδό τους στο «Άνφιλντ» για το ματς με την Ατλέτικο.

Γενικότερα ο Γερμανός τεχνικός ανήκει στην κατηγορία των «ποδοσφαιρανθρώπων» οι οποίοι είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν με λογική και τις καταστάσεις που λαμβάνουν χώρα έξω από ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο…

«Τι σημασία έχει η άποψη των διασήμων; Γιατί πρέπει να εκφέρω γνώμη χωρίς να έχω την απαραίτητη γνώση επί του θέματος; Το φαινόμενο μου προκαλεί την ίδια ανησυχία που διακατέχει εσάς. Ρωτήστε τους ειδικούς! Εγώ είμαι ένας προπονητής ποδοσφαίρου που κυκλοφορεί αξύριστος φορώντας καπέλο»

ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

Καμία προσωπικότητα από το χώρο του ποδοσφαίρου δεν θα «επιστρατευτεί» για να συμβάλει στην ύφεση της πανδημίας. Όλοι τους όμως ανήκουν στην κατηγορία των διασήμων και αποτελούν πρότυπα.

Οι Τιάγκο και Κλοπ αντιλαμβάνονται το ρόλο τους και συμπεριφέρονται αναλόγως. Οι τοποθετήσεις τους δεν έλυσαν- ούτε θα λύσουν- το θέμα του κορωνοϊού αλλά η στάση τους κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στα εκατομμύρια των θαυμαστών τους.

Όσον αφορά τους Ντιέγκο Κόστα-Νεϊμάρ, ας είναι οι μοναδικοί που θα συνεχίσουν να παριστάνουν τους χαβαλετζήδες μπροστά σε κάμερες, σε μια περίοδο που η δοκιμάζεται ολόκληρη η ανθρωπότητα.

Γιάννης Τζιουμακλής