«Πολίτικη» παραμονή…ή αποχώρηση;

Μήπως τελικά η τιμωρία της Μάντσεστερ Σίτυ από την UEFA με διετή αποκλεισμό από το Champions league, θα επιφέρει εκτός από οικονομικά προβλεπόμενες ζημιές και απώλεια ανθρώπινου δυναμικού και συγκεκριμένα προπονητή;  



«Πολίτικη» παραμονή…ή αποχώρηση;

Από τη μία, γνωρίζουμε πως σαφής στόχος της ομάδας και πόσω μάλλον του ίδιου του Πεπ είναι η κατάκτηση του ιερού δισκοπότηρου. Αν όμως αυτό δεν έρθει; Όπως είχε δηλώσει και ο ίδιος «Αν δεν έρθει, ήταν ευχαρίστησή μου. Έχει συμβεί αρκετές φορές, θα μπορούσε να συμβεί και τώρα».

Από την άλλη, υπάρχει μία ρήτρα στο συμβόλαιο του, που του επιτρέπει να αποχωρήσει εάν η ομάδα δεν λάβει μέρος στο Champions league. Σε μία τέτοια περίπτωση ο Καταλανός ίσως να επιλέξει τον δύσκολο, μπορεί και όχι γι’ αυτόν, δρόμο του αποχαιρετισμού. Το μέλλον του; Όχι και τόσο αβέβαιο. Έως καθόλου, αφού η Γιουβέντους του Ανιέλι, σε μία τέτοια απόφαση θα τον περιμένει με ορθάνοιχτες αγκάλες απ’ το αεροδρόμιο κιόλας. Τον λόγο τον γνωρίζουμε. Η αντικατάσταση του πλέον ανεπιθύμητου Μαουρίτσιο Σάρι. Ανεπιθύμητος όχι τόσο επειδή καπνίζει περισσότερο απ’ το να μιλάει. Αλλά από τον τρόπο που διαχειρίζεται καταστάσεις.

Θυμίζουμε πως ο Γκουαρντιόλα, ο πιο ακριβοπληρωμένος τότε προπονητής στον κόσμο, είχε υπογράψει ηγεμονικό συμβόλαιο το 2016 με τον αγγλικό σύλλογο, ύψους 28 εκατομμυρίων ευρώ και μάλιστα υπογράφοντας νωρίτερα προσύμφωνο, τον Οκτώβριο του 2015, ενώ ήταν ακόμη στον πάγκο της Μπάγερν Μονάχου! Τον Μάϊο του 2018 μετά από την ξέφρενη πορεία του με την ομάδα του Μάντσεστερ και την κατάκτηση του πρωταθλήματος, με την ιστορική συγκομιδή των 100 βαθμών, ανανέωσε έως και το 2021.

Πλέον το μόνο που απομένει είναι να δούμε αν θα τηρήσει το συμβόλαιο μέχρι το τέλος και αν θα υπάρξει ανατροπή δεδομένων, διαφορετικών απ’ αυτά που η UEFA έχει αποφασίσει. Θα αποχωρήσει ο Καταλανός τεχνικός από τον πάγκο των «Πολιτών» ή θα παραμείνει για ακόμη μια χρονιά, 6η για την ακρίβεια, πολίτης του Μάντσεστερ;

Νίκος Μαστρογιαννόπουλος