Γουότφορντ: Ο Ζοάο Πέδρο έχει σχέση με 15χρονη αλλά μένουν χώρια λόγω του αγγλικού ορίου ηλικίας!

Η σχέση του 18χρονου Ζοάο Πέδρο της Γουότφορντ δεν αποτελούσε πρόβλημα στην Βραζιλία, όπου το όριο ηλικίας περί παιδεραστίας είναι τα 14 έτη, όμως, πλέον, πρέπει να περιμένουν έναν χρόνο για να ζήσουν μαζί στην Αγγλία!  



Γουότφορντ: Ο Ζοάο Πέδρο έχει σχέση με 15χρονη αλλά μένουν χώρια λόγω του αγγλικού ορίου ηλικίας!

Την Πρωτοχρονιά η Γουότφορντ αποκτούσε τον Ζοάο Πέδρο από την Φλουμινένσε έναντι 20 εκατομμυρίων ευρώ και αυτόματα ο 18χρονος άσος έβλεπε την σχέση του να λαμβάνει στάτους «εξ'αποστάσως».

Κι αυτό γιατί η 15χρονη Μελ Μαΐα, κοπέλα του Βραζιλιάνου επιθετικού και σταρ της τηλεόρασης στην χώρα της, απαγορεύεται να τον ακολουθήσει στην Αγγλία, λόγω του νεαρού της ηλικίας της. Συγκεκριμένα, το αγγλικό νομικό πλαίσιο θέτει όριο ηλικίας τα 16 χρόνια όσο αφορά την σύναψη σχέσεων ανηλίκων και την διαχωριστική γραμμή που υπόκεινται σε παιδεραστία.

Η ηλικία συναίνεσης διαφέρει ανάλογα με τη δικαιοδοσία σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η ηλικία συναίνεσης ορίζεται σήμερα μεταξύ 14 και 18. Από τη συντριπτική πλειοψηφία των χωρών που έχουν ηλικία από 14 έως 16 ετών, μόνο τέσσερις χώρες, η Κύπρος (17), η Ιρλανδία (17), η Τουρκία (18) και η Πόλη του Βατικανού (18), δεν εντάσσονται σε αυτό το μοτίβο.

Οι νόμοι μπορούν επίσης να ορίζουν τις ειδικές δραστηριότητες που επιτρέπονται ή να καθορίζουν διαφορετικά την ηλικία κατά την οποία μπορεί να συμμετέχει ένα συγκεκριμένο φύλο. Ακολουθεί μια συζήτηση σχετικά με τους διάφορους νόμους που ασχολούνται με αυτό το θέμα. Η αναφερόμενη ηλικία είναι εκείνη στην οποία, ή πάνω από την οποία, ένα άτομο μπορεί να ασκεί αταίριαστες σεξουαλικές σχέσεις με κάποιον άλλον που βρίσκεται επίσης ή πάνω από αυτήν την ηλικία. Όλες οι δικαιοδοσίες στην Ευρώπη έχουν ένα όριο ηλικίας ίσο και ουδέτερο με το φύλο.

Παρ' όλα αυτά και όσο και αν ηχεί περίεργα στα αυτιά μας, η ηλικίες που κάθε χώρα καθορίζει ως όριο, για να θεωρείται ή μη, βιασμός η σεξουαλική επαφή με έναν ανήλικο διαφέρουν παρασάγγας στις ευρωπαϊκές χώρες.

Βέβαια, οι συγκρίσεις που αναπόφευκτα θα γίνουν, δεν μπορούν παρά να είναι ατυχείς, αφού ο τρόπος με τον οποίο τα νομικά συστήματα της κάθε χώρας αντιμετωπίζουν περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης που αφορούν τους ανήλικους, ποικίλλει σημαντικά.

Βαγγέλης Ντάκος