Κορυφαίος Αφρικανός για το 2019 ο Σαντιό Μανέ! (vid)

Ο Σαντιό Μανέ δεν άφησε περιθώρια στους Σαλάχ και Μαχρέζ και αναδείχθηκε κορυφαίος Αφρικανός για το 2019 παρά το γεγονός πως ο Αλγερινός άσος της Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε το Κύπελλο Εθνών Αφρικής.  



Κορυφαίος Αφρικανός για το 2019 ο Σαντιό Μανέ! (vid)

Ο Σενεγαλέζος επιθετικός της εκπληκτικής Λίβερπουλ, Πρωταθλητής Ευρώπης και φυσικά Παγκόσμιος Κυπελλούχος σε επίπεδο συλλόγων, κέρδισε τη διάκριση του κορυφαίου Αφρικανού για την χρονιά που αποχώρησε πριν από λίγες μέρες.

Στην τελική τριάδα βρέθηκε με τον συμπαίκτη του στους «κόκκινους», Μοχάμεντ Σαλάχ, αλλά και τον Ριγιάντ Μαχρέζ που με τη Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε το πρωτάθλημα και με την εθνική ομάδα της Αλγερίας το Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Παρ' όλα αυτά, ο Μανέ θριάμβευσε, αφού μέσα στο 2019 συμμετείχε σε 30 γκολ για τη Λίβερπουλ στην Πρέμιερ Λιγκ, κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ, μοιράστηκε το Χρυσό Παπούτσι της Πρέμιερ, συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία ομάδα της χρονιάς στο πρωτάθλημα, αναδείχθηκε 4ος στη Χρυσή Μπάλα, κατέκτησε το Super Cup Ευρώπης, το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και ήταν φιναλίστ στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής!

 

 

Κώστας Ζάλιαρης