Παγκόσμια θριαμβεύτρια η Λίβερπουλ (vid)

99' ολόκληρα λεπτά! Τόσο χρόνο χρειάστηκε η Λίβερπουλ στον «μεγάλο» τελικό, που έλαβε χώρα στην Ντόχα του Κατάρ, για να κατακτήσει το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων 2019 απέναντι σε μία μαχητική Φλαμένγκο, η οποία μπορεί να... κοίταξε στα μάτια την πρωταθλήτρια Ευρώπης αλλά δεν κατάφερε να σταματήσει την αρμάδα του Γιούργκεν Κλοπ. «Χρυσός» σκόρερ για τους «κόκκινους» ο Φιρμίνιο στο 9ο λεπτό της παράτασης!



Παγκόσμια θριαμβεύτρια η Λίβερπουλ (vid)

120' συνολικά αγωνιστικά λεπτά, 90' λεπτά γεμάτα φάσεις και σκληρές μονομαχίες, ένα πέναλτι στις καθυστερήσεις το οποίο ακυρώθηκε λόγω VAR, μία Λίβερπουλ η οποία άρχιζε δυναμικά αλλά στην συνέχεια έριχνε... ταχύτητα, μία Φλαμένγκο η οποία προσπάθησε το... «μπαμ» αλλά δεν τα κατάφερε και ένα γκολ του Ρομπέρτο Φιρμίνιο στο 99' του αγώνα!

Όλα τα παραπάνω αποτελούν πλέον τον 16ο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, ο οποίος έλαβε χώρα στη Ντόχα του Κατάρ και... «βάφτηκε» με χρώμα κόκκινο, το κόκκινο της παγκόσμιας θριαμβεύτριας, Λίβερπουλ!

Το ματς

Στο πρώτο ημίχρονο, η τυπικά γηπεδούχος Λίβερπουλ ήταν εκείνη η οποία άρχισε δυναμικά και χωρίς να προλάβει να φτάσει ο χρόνος στο 5ο λεπτό είχε ήδη απειλήσει τουλάχιστον τρεις φορές, με τους Φιρμίνιο, Κειτά και Άρνολντ.

Όμως, η φιλοξενούμενη Φλαμένγκο προσπάθησε να ισορροπήσει το ματς και με το πέρας του χρόνου τα κατάφερε, προσπαθώντας μάλιστα να απειλήσει και εκείνη με κύριους πρωταγωνιστές την επιθετική της «τριπλέτα», τους Ριμπέιρο, Ενρίκε και Γκάμπριελ.

Ωστόσο, στο πρώτο 45λεπτο καμία δεν κατάφερε να βρει εν τέλει δίχτυα και το 0-0 ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου και στο δεύτερο και ξανά... μανά!

Η Λίβερπουλ με το... «καλησπέρα» στην επίθεση, απίστευτη ευκαιρία του Φιρμίνιο στο 46' ο οποίος είχε δοκάρι, άστοχο σουτ του Σαλάχ, περνάει ο χρόνος, η Φλαμένγκο βγάζει αντίδραση, απειλεί με τους συνήθης υπόπτους της αλλά καμία δεν καταφέρνει το γκολ.

Βέβαια, στις καθυστερήσεις πήγε να γίνει το... «μπαμ», όταν ο Μανέ από μαρκάρισμα του Ραφίνια έπεσε στην μεγάλη περιοχή και ο διαιτητής έδωσε πέναλτι, αλλά μετά από χρήση VAR ο «άρχων» του αγώνα ακύρωσε την απόφαση του και εν τέλει το 0-0 δεν άλλαξε ποτέ στην κανονική διάρκεια του αγώνα, με τις δύο ομάδες να λύνουν τις διαφορές τους στην παράταση.

Εκεί, «μίλησε» η... ποιότητα της πρωταθλήτριας Ευρώπης και η ποιότητα του Ρομπέρτο Φιρμίνο!

Συγκεκριμένα, ο Βραζιλιάνος στράικερ στο 99' μετά από ασίστ του Μανέ και υπέροχη ατομική ενέργεια άνοιξε το σκορ και «έγραψε» το 1-0, το οποίο φάνηκε αρκετό για να υπερασπιστούν μέχρι τέλους οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ και να δώσει την νίκη στην Λίβερπουλ και να... «βάψει» το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων σε ένα... χρώμα, το χρώμα του κόκκινου.

Έτσι λοιπόν, οι «κόκκινοι» από το Λίβερπουλ απόψε (21/12) κατέκτησαν το πρώτο τρόπαιο Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων στην ιστορία τους, όντας μάλιστα η δεύτερη αγγλική ομάδα που το κατακτά μετά την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2008.

 

Ενδεκάδες:

Λίβερπουλ: Άλισον – Φαν Ντάικ, Γκόμεζ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Ρόμπερτσον – Χέντερσον, Κειτά (100' Μίλνερ), Οξλέιντ-Τσάμπερλεϊν (75' Λαλάνα) – Μανέ, Σαλάχ (120+1' Σακίρι), Φιρμίνιο (106' Οριγκί).

Φλαμένγκο: Άλβες – Κάιο, Μάρι, Φιλίπε Λουίς, Ραφίνια – Γκέρσον (102' Λίνκολν), Αράο (120' Μπέριο) - Ντε Αρασκαέτα (77' Βιτίνιο), Μπρούνο Ενρίκε, Ριμπέιρο (82' Ντιέγκο) – Γκαμπιγκόλ.

Μαρίνος Πάντζης