Την... «καθάρισε» και μείωσε την διαφορά η Σίτι (vid)

Τι κι αν βρέθηκε από το... πουθενά στο 22' πίσω με 1-0; Η Μάντσεστερ Σίτι ούσα το απόλυτο «αφεντικό» στο ντέρμπι με την Λέστερ και ανεβάζοντας ταχύτητα εκεί που έπρεπε, «καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες την αντίπαλο της και μείωσε την διαφορά από την 2η θέση στον έναν βαθμό. Σκόρερ για την ανατροπή οι Μαχρέζ (30'), Γκούντογκαν με πέναλτι (43') και Γκάμπριελ Ζεσούς (69'), ενώ για τις «αλεπούδες» είχε δώσει το προβάδισμα ο συνήθης ύποπτος, Τζέιμι Βάρντι!



Την... «καθάρισε» και μείωσε την διαφορά η Σίτι (vid)

Τέσσερα γκολ, μία ανατροπή, μία Μάντσεστερ Σίτι η οποία από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης είχε εκείνη το... πόδι στο γκάζι και μία Λέστερ η οποία «χτύπησε» με τον Βάρντι και στην συνέχεια αφέθηκε στους πρωταθλητές Αγγλίας. Όλα αυτά λοιπόν συνθέτουν το Μάντσεστερ Σίτι – Λέστερ 3-1 για την 18η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ!

Το ματς

Στο πρώτο ημίχρονο, η γηπεδούχος Μάντσεστερ Σίτι ήταν εκείνη η οποία με το... «καλησπέρα» απέκτησε ρόλο... αφεντικού στο ματς και από τότε δεν το άφησε ποτέ.

Οι «πολίτες» ήταν εκείνοι οι οποίοι δημιούργησαν εξ' αρχής την μία φάση μετά την άλλη στην εστία της φιλοξενούμενης Λέστερ, η οποία κατείχε τον παθητικό ρόλο στο ματς.

Όμως, οι «αλεπούδες» του Μπρένταν Ρόντζερς ήταν αυτές που στο 22' έκαναν το... «μπαμ» και με τον συνήθη «δράστη» πλέον, Τζέιμι Βάρντι, από το... πουθενά βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με 1-0.

Και κάπου εκεί όλα τελείωσαν!

Μετά το γκολ, οι «οικοδεσπότες» ανέβασαν ταχύτητα και χωρίς να αφήσουν περιθώρια αντίδρασης, μέσα σε 13' λεπτά όχι απλά έφτασαν στην ισοφάριση αλλά κατάφεραν και την απόλυτη υπεροχή.

Στο 30' ο Ριχάντ Μαχρέζ ισοφάρισε σε 1-1 και στο 43' ο Ιλκάι Γκούντογκαν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι πραγματοποίησε την ανατροπή και το 2-1. Σκορ το οποίο αποτέλεσε και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ωστόσο, το σκηνικό δεν άλλαξε καθόλου, αφού η Σίτι συνέχισε την επίθεση, η Λέστερ την άμυνα και στο 69' ο Γκάμπριελ Ζεσούς «έγραψε» και το 3-1, το οποίο δεν άλλαξε έως το τελικό σφύριγμα του διαιτητή και φάνηκε υπέρ-αρκετό να δώσει στους «πολίτες» τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Έτσι λοιπόν, με την αποψινή νίκη η Μάντσεστερ Σίτι ναι μεν συνέχισε στην 3η θέση της βαθμολογίας αλλά πλέον ανέβηκε στους 38 βαθμούς, μειώνοντας στο -1 από την 2η Λέστερ, η οποία έχει 39 και στο -11 από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ, η οποία φυσικά και δεν αγωνίστηκε για την Πρέμιερ Λιγκ αυτό το σαββατοκύριακο λόγω των υποχρεώσεων της στην διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων στο Κατάρ.

Την επόμενη αγωνιστική πλέον, η πρωταθλήτρια Αγγλίας θα επισκεφθεί την ερχόμενη Παρασκευή (27/12) την έδρα της Γουλβς ενώ η Λέστερ στην «Boxing Day» θα φιλοξενήσει στο... «ντέρμπι» της κορυφής την Λίβερπουλ.

 

Ενδεκάδες:

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον – Φερναντίνιο, Οταμέντι, Γουόκερ, Μεντί – Γκούντογκαν (79' Ρόντρι), Ντε Μπρούιν (90+1' Αγκουέρο), Μπερνάρντο – Μαχρέζ, Στέρλινγκ (89' Φοντέν), Γκάμπριελ Ζεσούς.

Λέστερ: Σμάιχελ – Έβανς, Σογιουντσού, Ρικάρντο Περέιρα, Τσίλγουελ – Ν'Ντιντί – Μάντισον, Τίλεμανς (77' Πραέτ), Μπαρνς (64' Αλμπράιτον), Πέρεζ (68' Γκρέι) – Βάρντι.

Μαρίνος Πάντζης