«100άρης» ο Ζεσούς

Εκτός του ότι ουσιαστικά «καθάρισε» την αποψινή (11/12) νίκη της Μάντσεστερ Σίτι επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ με το χατ – τρικ που σημείωσε, ο Γκάμπριελ Ζεσούς έφτασε σε ένα προσωπικό του ρεκόρ και πλέον... «100άρισε» φτάνοντας στα 101 γκολ στην καριέρα του.



«100άρης» ο Ζεσούς

Χωρίς αμφιβολία η αποψινή νίκη με 4-1 της Μάντσεστερ Σίτι στην Κροατία επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου για το Τσάμπιονς Λιγκ, είχε όνομα και επώνυμο!

Και το όνομα αυτού; Μα φυσικά, Γκάμπριελ Ζεσούς!

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός σημειώνοντας ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο και άλλα δύο στο δεύτερο, με προσωπικό του χατ – τρικ ουσιαστικά «καθάρισε» την νίκη για την ομάδα του.

Όμως, η νίκη αυτή και συγκεκριμένα τα τρία αυτά τέρματα πιθανώς να μείνουν αξέχαστα για τον 22χρονο ποδοσφαιριστή, ο οποίος πέρα του ότι έφτασε τα 55 με την φανέλα των «πολιτών», πλέον ξεπέρασε και τα 100 συνολικά στην καριέρα του σε όλες τις διοργανώσεις.

Φυσικά, πέρα από τα 55 με την Σίτι, τα 18 είναι με την φανέλα της εθνικής Βραζιλίας και τα υπόλοιπα 28 με την προηγούμενη ομάδα του, την Παλμέιρας.

Όπως και να έχει όμως, πλέον ο Γκάμπριελ Ζεσούς είναι πλέον... «100άρης»!

Αναλυτικά τα γκολ του Βραζιλιάνου στράικερ είναι τα εξής:

  • Εθνική Βραζιλίας: 18 γκολ

  • Παλμέιρας: 28 γκολ

  • Μάντσεστερ Σίτι: 55 γκολ

Αναφορικά ωστόσο, για την μέχρι τώρα σεζόν ο Γκάμπριελ Ζεσούς έχει σημειώσει 10 τέρματα, εκ των οποίων τα πέντε είναι για την Πρέμιερ Λιγκ, τέσσερα για το Τσάμπιονς Λιγκ και ένα έχει σημειωθεί στο πλαίσιο του EFL Καπ!

Μαρίνος Πάντζης